cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Mina şeytan taşlamaya hazır

Yazar Swan

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Kurban Bayramı arifesinde dünyanın en büyük çadır şehri haline gelecek olan ve milyonlarca kişiyi barındıracak olan Arafat’daki çalışmalar tamamlanmak üzere.

Her yıl izdihamların yaşandığı Mina’da ise şeytan taşlama için 3. kat bitmiş ve son hazırlıklar yapılıyor.

Hac yolculuğunun son durağı olan Mina’da 2006 yılında meydana gelen izdihamın ardından Suudi Arabistan Hükümeti, Şeytan taşlamanın yapıldığı alana 3 katlı bir yol inşa ederek oluşabilecek kazaları önlemeye çalışıyor.

Hacı adaylarının bir kısa bir süre konaklayacağı Müzdelife’de, kurban ve şeytan taşlama görevlerinin yerine getirileceği Mina’da da tüm hazırlıklar sürüyor. Kurban Bayramı’nda büyük izdihamlardan dolayı erkenden Arafat’a ziyarette bulunan hacılar Arafat dağına çıkarak ziyarette bulundu. Türk Hacılar kutsal topraklarda olmanın sevincini Türkiye’de ki yakınlarına selam söyleyerek ve çocuklarına ev için dua ederek yaşadıklarını aktardılar.

Hacı adaylarının heyecanla beklediği Arafat’a çıkış için geri sayım sürerken Isparta Yalvaç Müftüsü Nusret Kandemir, Arafat’ın, insanoğlunun doğumunun simgesi olarak görüldüğünü aktararak, Arafat ve Diyanetin Arafat ziyareti süresince yapacaklarını anlattı. Hem dünyaya gelişin hem de yeniden dirilişin mevkisi olan Arafat, insanlığın atası Hz. Adem ile Hz. Havva’nın yeryüzünde buluştukları yer olarak adlandırılıyor.

Mekke’ye 20 kilometre uzaklıktaki Arafat dağının eteklerine Hz. Adem, Hint yarımadasından Hz. Havva ise Cidde taraflarından gelmiş. İnsanlık dünyanın dört bir yanına buradan dağılmış. Her yıl farklı ırkları temsilen de milyonlarca Müslüman, “doğduğu” yere geliyor. “Aynı anne ve babadan geldik”, “Hepimiz biriz” mesajı yayılıyor yeryüzüne.

Bedenler dünyevi kostümlerden sıyrılıyor; yüzlerde farklı maskeler olmuyor. Teni sadece kefeni andıran beyaz bir bez parçası örtüyor. Arafat, Mekke’nin güneydoğusunda ova görünümünde düz bir alanda kurulu. Doğu, Kuzey ve güneyi dağlarla çevrili. Ortasında Cebel-i Rahme (Rahmet Dağı), batısında Nemire Mescidi bulunuyor. Ağaçlandırılmış doku otoyol ile Müzdelife’ye bağlanmış.

CİHAN

Bu yazı toplamda 3052, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum