cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Mucizenin Simgesi Bu Kez İmran Bebek

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Mucizenin Simgesi Bu Kez İmran BebekHaiti’yi Ziyaret Eden Ban Ki -Moon’un Ülkede İlk Kucakladığı, Enkaz Altından Sağ Çıkarılan İmran Bebek Oldu.Marmara depremi sonrası Türkiye’yi ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’un kucağında felaketin simgesi haline gelen ‘Erkan bebek’ten sonra, Haiti’yi yerle bir eden depremin simgesi de yine bir Türk bebeği oldu. Haiti’yi ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un ülkede ilk kucakladığı, enkaz altından sağ çıkarılan henüz 5.5 aylık Türk bebeği İmran oldu.

KARAYİP ülkesi Haiti’de onbinlerce kişinin ölümüne neden olan 7.0 büyüklüğündeki depremin ardından, 90’dan fazla insan enkazdan sağ çıkarıldı. Bir Türk kızı da, felaketten mucize eseri kurtuldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı’nda İnsan Kaynakları Müdürü olan Esra Dildar ile BM Haiti İstikrar Misyonu’nda Şiddeti Azaltma Birimi şefi eşi William Gardner, başkent Porto Prens’de görevliydi. Çift, her zaman olduğu gibi 12 Ocak’ta da beş buçuk aylık kızları İmran’ı Haitili bakıcısına emanet edip işe gitti. Büyük deprem o gün, akşamüstü geldi.

Korkunç depremde, Gardner ailesinin oturduğu bina da çöktü. Beşinci kattaki dairede bulunan İmran ve bakıcısı enkaz altında kaldı. Ancak her ikisi de, beton yığınlarının altında kalmadıkları için ağır yara almadılar.

Onu kurtarmak için parmaklıkları kestiler

Haitili bakıcı, enkazdan sürünerek dışarı çıkmayı başardı. İmran ise demir parmaklıklar arasında sıkışmıştı. Bakıcının çabası ve komşuların da yardımıyla parmaklıklar kesilerek, Türk bebek kısa süre sonra kurtarıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, yardım çalışmalarını koordine etmek için pazar günü Haiti’ye geldiğinde, ilk işi İmran’ı ve ailesini bulmak oldu. Ban’ın bizzat ilgilendiği İmran, kendisi gibi depremi sağ atlatan annesiyle beraber bir BM uçağına bindirilip ABD’ye gönderildi.

Erkan bebek gibi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile İmran’ın fotoğrafı, 10 yıl önceki bir başka kareyi akıllara getirdi. 1999’daki Marmara depremi sonrasında da dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’ın kucağında depremzede Erkan bebek ile verdiği poz, uluslararası medyaya yansımıştı.

Bu yazı toplamda 1308, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum