cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Ön Lisans Mezunlarına Lisans Müjdesi

İki Yıllık Eğitimi Tamamlayan Öğrencilere Öğrenimlerini Dört Yıllık Lisans Branşlarında Tamamlama İmkanı.Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meslek Yüksek Okullarındaki iki yıllık eğitimi tamamlayan öğrencilere öğrenimlerini dört yıllık lisans branşlarında tamamlama imkanı sağlayacak 2+2 sistemini uygulamak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Kanal 24’teki “Söz Kampüsten içeri’ programına katılan YÖK Başkanı Özcan buradaki açıklamasında, Türkiye’de Meslek Yüksek Okulu’ndan dikey geçiş sınavı olmadan ilgili branşlarda olmak üzere doğrudan dört yıllık eğitime tamamlama çalışmaların kısa sürede tamamlamacağı müjdesini verdi.

Profesör Özcan, YÖK‘ün bu konuda gerçekleştireceği programın isabetli tercihlerle üniversitelerimize faydalı imkanlar sağlayacağını vurguladı. YÖK Başkanı Özcan, Vakıf Üniversiteleri’nin temsilcilerinin de YÖK Genel Kurulu’nda yer alma hakkı tanıyan yönetmelik değişiklikliğinin son aşamada olduğunu kaydetti.

Bu uygulamanın hayata geçmesi durumunda yüzlerce önlisans mezununun linsans eğitimi alma hakkı da doğmuş olacak.Şimdi önlisans mezunları bu çalışmanın sonucuna odaklanmış durumda.

Bu yazı toplamda 5509, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

Okuyucu Yorumları

  1. gizem |

    bizler bu haberin sonucuna odaklandık ama halen bir gelişme yokk ne zaman veilecek bu müjdeli haberr biran önce verilse de okusakk:((((

CommentYorum