cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


“Önce Allah Sonra da Siz”

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: 'Önce Allah Sonra da Siz'

Mustafa Sarıgül, Partisinin İzmir Bornova‘daki Mitinginde “Çare Ben Değilim. Çare Önce Allah, Sonra Sizsiniz” Dedi.Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül’ün İzmir Bornova’daki mitingine meydan yetmedi

Ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Sarıgül İstanbul, Muğla, Bursa ve Trabzon’dan da gelenlerin olduğu mitingde, beklentileri boşa çıkararak, parti kurduğunu açıklamadı ancak her an seçime hazır olduklarını söyledi. Oğulları Emir, Ömer ve gelini Fatoş’un yalnız bırakmadığı Sarıgül, özetle şunları söyledi:

Bahara hareket, sonra bereket

Bu meydanı gördükten sonra inanıyorum ki Türkiye’nin her tarafına Bismillah diyerek yürüyeceğiz. Çare ben değilim. Çare önce Allah, sonra sizsiniz. Ben gelmiyorum, siz geliyorsunuz. TDH’nın görevi halkımızın içindeki cevheri ortaya çıkarmaktır. Ülkemizin yorgun iktidar, dermansız muhalefet arasında sıkışmasına seyirci kalmayacağız. Ankara’ya tabela takmaya gitmeyeceğiz, iktidar mührünü almaya gideceğiz. TDH’nın planı, programı seçime hazırdır. İlkbahara kadar hareket sonra bereket. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın TDH bütün tedbirlerini almıştır. Yapılacak ilk genel seçime hazırız.

Haksız telefon dinlenmeyecek

Türkiye’nin ateşi her gün yükseliyor, 40 dereceyi buldu. Hiç merak etmeyin ilaç da var çare de. Ankara’daki siyasiler boş vaatlerle, karşılıklı atışmalarla ülkemizi geriye götürüyor. Ankara’da kurumlararası ilişkiler sertleşmiş, kopmuş. Kardeş kavgası büyüyor. THD iktidarında, kurumlar uyum içinde çalışacak. Yargıda kesinlikle partizanlık yapılamayacak. Hiç kimsenin telefonu haksız yere dinlenmeyecek. Asker, polis kesinlikle yıpratılmayacak.

Atatürk malzeme olmayacak

Bizim ötekimiz, ayrımız gayrımız olmayacak. Başı açık kardeşimiz de bizim, kapalı da. Biz Atatürk’ümüzü de inançlarımızı da siyaset malzemesi yapmayacağız. Dün hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun hudut ve bayrak birliği diyen herkese kapımız açıktır. Lidere bağlı değil halka bağlı demokrasi işleteceğiz. Gece darbeleri olmayacak. Delege ağalığı olmayacak. Her kademede yüzde 30 kadın kotası olacak. İlçe başkanlarını partiye kayıtlı bütün üyeler seçecek.

Çetin: Evde oturamazdım

Hikmet Çetin de, Türkiye’de uzun süredir iktidara alternatif sorunu gördüğünü belirterek, “O arayış, geleceğe bakan, dünyaya bakan bir arayış. İnsanlar daha iyiyi arıyor. Ve boşluk var. Bugün artık o boşluğun doldurulmaya başlandığını gördüm. Parti kurulmasa da Ege’de gençlerin, kadınların ilgisini gördüm. Bütün Türkiye’ye hitap eden bir hareket” dedi. Kendisinin genel başkan, Mustafa Sarıgül’ün başbakan olacağı şeklinde formüllerle ilgili olarak Çetin, “Benim hiçbir beklentim yok. Her türlü görevi geride bıraktım. Emekli gibi evde oturmak halkımıza haksızlıktı. Çevremden de bunu çok söylediler. Türkiye’nin geleceği dışında hiçbir beklentim yok. Söz konusu değil” dedi.

Dünyanın abisi

TDH’nın eski Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu’ndan Anap’lı bakan Yüksel Yalova’ya, Erbakan’ın yeğeni Sabri Erbakan’dan solun ağır toplarından Mehmet Moğultay, Onur Kumbaracıbaşı’na kadar olan destekçilerine dün de eski TBMM Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı, NATO’nun Afganistan eski Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin katıldı. Sarıgül, eski ünvanına atfen “Genel Başkanım” diye hitap ettiği Çetin’i, “Ulusumuzun ve dünyanın abisi” diye tanımladı.

NOTLAR

Sarı boyayla uçurdu

* Mustafa Sarıgül’ü taşıyan otobüsün üzerine Buca Köprüsü üzerinden sarı konfetiler atıldı. Sarıya boşanmış beyaz güvercinler uçuruldu. Sarıgül’ün otobüsünde Ali Kocatepe, Fehmi Işıklar, Yüksel Yalova gibi isimler de dikkat çekti.

* Mitingde açılan bir pankartta, “ Biz Mustafalara inanıyoruz. Muhammed Mustafa. Mustafa Kemal. Mustafa Sarıgül” yazıyordu.

* Partileşmedikleri için Sarıgül il ve ilçe başkanlıklarına “İktidara Hazırlık Merkezi” adıyla hitap etti.

* Konuşmanın sonunda Sarıgül kürsüye çıkan Güneydoğu gazilerinin elini öptü.

* Hareketin dağıttığının dışında henüz partileşmemesine karşın işportacılar, TDH ve Sarıgül’ün bayraklarını, atkılarını yaptırmış, açtıkları tezgahlarda satıyorlardı.

Alemin kralı

* Sarıgül, miting için geldiği İzmir´in Adnan Menderes Havalimanı’nda ‘Alemin kralı’ sloganıyla karşılandı. Yaklaşık 500 kişi sarı atkı, sarı şapka ve sarı kravatlarıyla ‘Alemin kralı geliyor’ sloganı attı. Efelerin halk oyunu gösterileriyle karşılanan Sarıgül, üzerinde ‘Sevgi kazanacak’ yazılı otobüsten taraftarlarını selamlarken elinde, Konukçu Köyü Derneği (memleketi Erzincan’ın köyü) yazılı bayrağı salladı.

* Sarıgül konuşmadan önce ceviz ve kayısı yedi.

* Havalimanından Bornova’ya kadar onlarca araç Sarıgül’ü konvoy halinde takip etti. Konvoydaki araçların üzerinde sayıları yazıyordu. 288’e kadar numara görüldü.

* Aralarında Ak Parti, CHP, SHP ve Anap’lıların olduğu 17 eski milletvekili harekete destek veriyor.

Bu yazı toplamda 2323, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum