cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Peres Günah Çıkardı

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Peres Günah Çıkardı

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Türkiye ile Gerilimle İlgili “Bu Tür Hataları Yapmamayı Öğrenmeliyiz” Uyarısında Bulundu.İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon’un Türk Büyükelçisine yönelik aşağılayıcı davranışlarından dolayı Türkiye’den özür dilemesini sağlayan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Ayalon’un tutumunun tüm devletin sorumlu tutulamayacağını vurgularken Ayalon’un hatasından dolayı özür dilemesinin iyi olduğunu da ifade etti.

Tel Aviv’de konuşan Şimon Peres, Türkiye’nin çektiği “Büyükelçiyi çekeceğim” resti üzerine özür dilemesini sağladığı Ayalon’u eleştirirken davranışlarının, “tüm devletin değil, sadece bir kişinin hatasını yansıttığı”nı belirtti.

“Bu diplomasi değil, daha çok bir kişinin hatasıdır. Bu kişi, yani Dışişleri Bakan Yardımcısının, hatasını düzelttiği iyi oldu” diyen Peres, “Bundan tüm devlet veya tüm diplomatlar sorumlu tutulmamalı. Bu tür hataları yapmamayı öğrenmeliyiz” uyarısında da bulundu. (ANKA)

Hatırlanacağı gibi, İsrail Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile görüşmesinde büyükelçimizi seviye olarak daha alçak bir koltuğa oturtmuş, İbranice olarakda İsrailli gazetecilere elçimizi küçük düşürücü açıklamalarda bulunmuştu.

Bu olay hem Türk hem de dünya medyasında ‘çirkin bir tavır’ olarak nitelendirilmiş, Türkiye, İsrail’in özür dilememesi halinde büyükelçisini çekeceğini açıklamıştı. Dün gece beklenen özür gelmiş ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler daha fazla gerilmeden normale dönmüştü.(

Bu yazı toplamda 2281, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum