cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


St. Basil’s Cathedral

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

St. Basil’s Cathedral

St. Basil's Cathedral

St. Basil's Cathedral

Aziz Vasil Katedrali Rusya’nın başkenti Moskova’nın Kızıl Meydanı’nda bulunan ve soğana benzeyen rengarenk ve kubbeli çatıları ile ünlenmiş bir katedraldir. Saint Basil’s Cathedral, Dünyada ziyaretcileri tarafından sıklıkla Kremlin Sarayı’na benzediği düşünülerek karıştırılmıştır.

Aziz Vasil Katedrali Saint Basil s Cathedral, 1555 – 1561 yıllarında Rus Devleti ‘nin Kazan ve Astarhan hanlıklarına karşı kazandığı zaferleri kutlamak amacıyla Korkunç İvan tarafından yaptırılmıştır. Katedral’in mimarisi çok Değişik şekilde tasarlanmış olan sekiz kubbeden oluşuyor ve bu kubbeler sekiz ayrı zaferi simgelemektedir.

İlk yapımı som altın olan kubbeler, 1670 yılından sonra değişik renklerde boyanmıştır. Aziz Vasil Katedrali Saint Basil’s Cathedral, en uzun kulesi yaklaşık 65 metre yüksekliktedir. Bölge halkı arasında yapının bir İtalyan mimarın tasarımı olduğu, daha sonra yapıyı tekrar etmemesi için mimarın kör edildiği rivayeti dolaşmaktadır. Katedral günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Moskova’nın Kızıl Meydanı ve ünlü bir katedral gibi soğan kubbeli çatılar ve renkli, St Basil (Aziz Basil Katedrali). St Basil Katedrali (St. Basil Katedrali), dünyaya ziyaretçi ziyaret karışık aklın Kremlin Sarayı gibi görünüyor.

Bu yazı toplamda 13089, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum