cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


TRT ARAPÇA – TRT Seba (TRT 7)

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

trt arapca

‘TRT Şeş’ ile Kürtçe yayına başlayan TRT, ikinci hamle olan Arapça kanal için hazırlıklarını tamamladı.

‘TRT Şeş’ ile Kürtçe yayına başlayan TRT, ikinci hamle olan Arapça kanal için hazırlıklarını tamamladı.

‘TRT Seba’ (TRT 7) gelecek ay yayına başlayacak. ‘TRT Seba’nın hedef kitlesi ise Türkiye’de yaşayan Araplar kökenli vatandaşlarla Ortadoğu ülkeleri olacak. Kanalda, Nusayriler ve Nasranilere yönelik programlar da yer alacak.

ORTADOĞU ÜLKELERİNDE YAŞAYANLAR HEDEF ALINACAK
TRT, Arapça kanalı devreye soktuktan sonra sırada Farsça ve Ermenice yayınlar bulunuyor. TRT kaynakları, Farça yayınların da 2011’de başlamasının planlandığını belirtti.

TRT Seba’nın, Kanal 7’nin eski dış haberler müdürü Sefer Turan’ın koordinatörlüğündeki hazırlıkları tamamlandı. TRT Seba, TRT Şeş gibi 24 saat yayın yapacak.

TRT Seba’da haberler, müzik-eğlence, çocuk programları, diziler, filmler ve belgeseller yayınlanacak. Kanalda Ortadoğu ülkelerinde yaşayanlar ulaşmayı hedefleyen bir yayın politikası izlenecek.

Bu yazı toplamda 3809, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

Okuyucu Yorumları

  1. Ahmet Muhammed FARAJ |

    merhaba ben Ahmet FARAJ 01.08.1986 Suriye Halep doğumluyum, 2008de Halep üniversitesi Beşeri Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezunum, 9 aydır Türkiyede yaşıyorum, Arapça ve Türkçeyi çok ileri seviyede biliyorum İngilizcemde orta , Osmanlıcada biliyorum, 7 ay Gaziantep Üniversitesinde Arapça Dil Öğretim Merkezinde Arapça ders verdim, şimdi Gaziantep Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde Eski Türk Edebiytı üzerine Mastır yapıyorum, aynı zamanda da Gaziantep Suriye Arap Cumhuriyeti Başkonsolosluğunda Başkonsolosun Özel Tercümanı olarak çalışıyorum, TRT 7de şalışmayı çok isterim, sunuculuk veya dizilerin çevirisini yapabilirim, kısacası Kanalda Arapçayla ilgili herşeyi yapabilirim, snava veya mülakata hazırım, kabul ederseniz çok sevinirim inanınki pişman olmayacaksınız. iyi çalışmalar dileğiyle Ahmet FARAJ

  2. ERCAN DEDE |

    merhaba ben ercan dede 5.11.1987 antakya doğumluyum şu an selçuk üniversitesi 2.sınıf gazetecelik okuyorum. arapça biliyorum. yazın antakya gelen turistlre tercümanlık yapıyorum. ve aynı zamnda üniversitenin gazetesinde çalışıyorum. trt 7 nin açılmasına çok sevindim. ve sizinle beraber çalışmayı çok istiyorum. her yaz suriyeye gidip arapçamı daha da geliştiryorum. yazın sizin kanlda staj yapmak ve çalışmak istiyorum. olursa çok sevinrim.size yayın haytınızda başarılar diliyorum.iyi çalışmalr saygılar… ercan DEDE

CommentYorum