cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Ve Öcalan itiraf etti

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
Görüşme notlarında Öcalan’ın KCK’nın illegal, silahlı bir yapılanma olduğunu vurgulaması dikkat çekiyor. KCK/TM davasıyla birlikte söz konusu yapılanmanın siyasi bir oluşum olduğu ve legal zeminde faaliyetlerde bulunduğu iddia edilmişti. Öcalan, KCK’nın iddia edildiği gibi legal bir oluşum olmadığını açık bir şekilde ifade ediyor: ” örgütlenmesi hızla devam etmeli, tamamlanmalıdır. Bahsettiğim koşulun gerçekleşmemesi durumunda marttan sonrasına hazırlık yapılmalıdır. Şimdiden tüm ‘de örgütlensinler. Bu örgütlenme tamamen illegal silahlı bir örgütlenmedir. Kesinlikle legal kurumlara sızmamalı, onlarla ilişkilenmemelidir. Şu anda eylemsizlik süreci var ama imha amaçlı üzerlerine geldiklerinde kendilerini savunurlar.

örgütü lideri, genel seçimlere kadar uzatıldığı belirtilen eylemsizlik kararının da mart ayında bitirilebileceğini not düşüyor. “Bu belirteceklerimi Kandil, BDP ve DTK’nın bilmesi şimdilik yeterli. Dikkatle dinleyin. Marta kadar bekleyeceğiz.” diyen Öcalan, içinde sivil, asker, siyasetçi ve akademisyenlerin de bulunduğu Hakikat ve Adalet Komisyonu kurulmasını teklif ediyor. Silahların devreden çıkarılmasının ilk şartının bu komisyon olduğunu ifade ediyor. Komisyonun vereceği her türlü karara da uyacağını belirtiyor: “Komisyon işlevini görürse o zaman silahlı güçler sınır dışına çıkarılabilir veya ülke içerisinde bir yerde toplanabilir, hükümetin hatta askerin bilgisi dahilinde bunu yapabilirim.

Teröristbaşı, silahlı mücadelenin miadını doldurduğunu ifade edenBüyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i tehdit ettiği konuşmaların yayınlanmayan bölümünde ise hakaret içeren bir üslup kullanıyor: “Basından izledim, Baydemir konuşmuş. Nedir bu Allah aşkına. Bu zırtapoz ne yapmaya çalışıyor? Amacı nedir? Çıkıp sorumsuzca, ‘silahlı mücadele miadını doldurmuş’ diyor. Buna sen nasıl karar verirsin? Bu hakkı nasıl kendinde bulursun? Silahlı güçlerin pozisyonu ve geleceği hakkında Kandil bile tek başına karar veremezken, sen kim oluyorsun, nasıl bunları söyleyebiliyorsun? Kandil bile bu konuda tek başına yetkili değil.

Mart ayına kadar İmralı’da birkaç görüşme daha yapılabileceğini söyleyen Öcalan, 5 yıl önce Kandil’in de Ahmet Türk’ün de yer aldığı bir kesimin kendisini ateşkese zorladığını söylüyor: “Bana ‘İlla ki ateşkes yapmamız gerekiyor.’ dediler. Beni oldukça zorladılar. Yanılttılar. Doğru bilgilendirmediler. Artık bu tür oyunlara gelmeyeceğim. Eğer ilerleme sağlanırsa devreye girer, geri çekilme dahil rolümü oynarım. Bu geri çekilme benzeri kararlar, hayatî kararlardır. Bu kararı benden başka kimse veremez.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Silahlı mücadele miadını doldurmuştur” demişti:

Ve Öcalan itiraf etti
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_474380_ocalandan-itiraf-kck-tamamen-illegal,-silahli-bir-orguttur.html

Bu yazı toplamda 1944, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum