cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Zaim Hoca bugün toprağa veriliyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Hocaların hocası, Profesör Doktor Sabahattin Zaim (81) tedavi gördüğü Sema Hastanesi’nde 04:15’te yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aralarında bulunduğu birçok ünlü ismin hocalığını yapan Zaim, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.


İşte fotoğraflarla Zaim Hoca

Lenf Kanseri rahatsızlığı nedeni ile 15 gün önce ameliyat olan Zaim’in rahatsızlanması üzerine tekrar hastaneye kaldırıldığı, saat 04:15’te yaşamını yitirdiği öğrenildi. Zaim’in hastaneye kaldırılması sonrası Cumhurbaşkanı Gül’ün hastaneyi ve yakınlarını arayarak, Sebahattin Zaim’in sağlık durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Sema Hastanesi morgunda bulunan Zaim’in cenazesinin Pazartesi günü öğle namazını müteakiben Fatih Camii’nde kılınacak cenaze nemazının ardından Edirnekapı’daki aile mezarlığına defnedileceği ifade edildi.

SABAHATTİN ZAİM KİMDİR?

Hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 1926 yılında Makedonya’nın İştip kasabasında doğdu. Ailesi ile birlikte 1934’te İstanbul’a göç etti. Yüksek öğrenimini Ankara Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şube kısmında (1947) tamamladı. 1953 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsü’nde asistan oldu ve tam 40 yıl aralıksız bir şekilde bu üniversitede doktor, doçent, profesör ve kürsü başkanı olarak görev yaptı.

Suudi Arabistan’daki Melik Abdülaziz Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi, Sakarya Üniversitesi”nde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kurucu dekanı olan Zaim, 1998 yılında emekli olarak yarım asırlık akademik hayatını tamamladı.

Zaim, 1998-2000 yıllarında da YÖK üyeliği yaptı. Çalıştığı süre boyunca binlerce öğrenci ve bilim adamı yetiştiren ve bu nedenle hocaların hocası olarak anılan Prof. Zaim’in akademi ve fikir dünyasındaki ünü tüm dünyaya yayılmış bulunuyor.

Haber: CİHAN
Fotoğraflar: ZAMAN

Bu yazı toplamda 1767, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum