cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


% 47’DEN SONRA % 60’I DA HİÇE SAYDI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

% 47’DEN SONRA % 60’I DA HİÇE SAYDI

CHP sonunda bunu da yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) yüzde 47 ile iktidara gelmiş olmasına rağmen kalıcı olmayacağını iddia etti.

Baykal, “yüzde 60 ile iktidara gelenler de gitti” diyerek, AK Parti’ye Adalet Partisi’ni (AP) örnek gösterdi. CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilat binasının açılışında partililere seslenen Baykal, iktidara yüklendi. AK Parti’nin 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oyla iktidara gelmesinin birşeyi değiştirmeyeceğini savunan Baykal, iktidara üstü kapalı olarak AP örneğini gösterdi. Baykal, “Bunlar yüzde 47 ile geldi diye gitmeyecek diye bir şey yok, yüzde 60 alanlar da gitti. Bunlar da gidecekler, insanımıza sahip çıkacağız, dinimize, anayasamıza ve Atatürk’ümüze de sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında hükümetin politikalarını eleştiren Baykal, Türkiye’nin ekonomik, siyasal ve toplumsal açıdan iyiye gitmediğini bundan dolayı da Türkiye’nin 500 milyar dolarlık bir borç batağına saplandığını öne sürdü. Zeytinburnu meydanında toplanan yaklaşık 500 kişilik bir gruba seslenen Baykal’ın hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Başbakan Erdoğan’ın “Geldiğimiz zaman taş üstünde taş bırakılmamıştı” sözlerini eleştirerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 59 hükümeti 220 milyar dolarlık bir borç bıraktı ancak yoktan birçok şey var edildi; demiryolları, şose yollar, liman, şeker fabrikası, birçok sanayi kuruluşunun yapılmasının sağladı. Onlar Türkiye’yi güçlendirdi sen 6 yılda ne yaptın” diye konuştu.

Hükümetin özelleştirme politikalarını da eleştiren Baykal, iktidarın bu yolla birçok kurumu sattığını ileri sürdü. Baykal ayrıca, bugüne kadarki hükümetlerin yaptıklarını AK Parti iktidarının sattığını öne sürdü. Baykal daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Bu iyi bir gidiş değil, kömür ve pirinç dağıtmakla bunu örtbas edemezsin, bu gidişin sonu iyi değil, Sabah ve ATV ihalelerine herkes ilgi gösteriyordu ancak herkes bu yoldan ayrılmak zorunda kaldı sadece bir şirket kaldı o da Başbakan’ın damadının başında olduğu şirket. Onlar parasını nasıl ödedi, devletin bankası devreye girerek 750 milyon dolar kredi imkanı sundu. Bu imkan ne Koç’a ne Sabancı’ya ne de Eczacıbaşı’na tanındı ancak ne hikmetse damadın şirketine Koç’un ve Sabancı’nın alamadığı kredi veriliyor. Teminatı var mı?”

Türkiye’de 18 milyon insanın yatağına aç girdiğini anne ve babaların çocuklarını tam doyuramadan uyuttuklarını savunan Baykal, “Hortumları kestiler, buraya bağladılar” diyerek Sabah ve ATV Grubu’nun satışını eleştirdi. Meydana toplanan yüzlerce kişinin, “Başbakan Baykal” sloganlarıyla sözü kesilen Baykal, “Kutuyu açtırmayın, Türkiye’nin hali ortada” sözleriyle eleştirilerine devam etti.

Dış İşleri Bakanı Ali Babacan’ın yurtdışında söylediği, “Türkiye’deki Müslümanların da özgürlük sorunu var” sözlerine de değinen Baykal, “Onlar bir söyleyince Babacan üç söyleyip onlarla yarışa katılıyor, sen onlarla yarışı bırakta Batı Trakya”daki Müslüman halkın haklarına sahip çık. Türkiye ezici çoğunluğu Müslüman bir ülke en güzel İslamiyet Türkiye’de yaşanıyor” şeklinde konuştu. Türkiye’de minarelerden beş vakit ezan sesinin yükseldiğini, dini bayramların büyük bir coşkuyla kutlandığını söyleyen Baykal, Türkiye’de kimsenin kişisel haklarının kısıtlanmadığını belirtti. Türk Dış İşleri Bakanı’nın bunları söylemeye hakkı olmadığını da sözlerine ekleyen Baykal, “Irak, Filistin ve Lübnan’ın durumu ortada, fırsat bulsalar Türkiye’yi de tehlikeye atacaklar biz bunlara müsaade etmemeliyiz” dedi.

Zeytinburnu’nda uygulanan “Kentsel Dönüşüm Projesi”ni de eleştiren Baykal, projenin bazı çevrelere rant sağladığını iddia etti.

Kalabalık sık sık “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarıyla Baykal’a destek verdi. Baykal konuşmasının son kısmında Cannes Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan’ın ödül alırken söylediği, “Bu ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme hediye ediyorum” sözlerini hatırlattı. Baykal daha sonra sözlerine şöyle devam etti, “Herkes Türkiye’nin yalnız olduğunu görüyor, ülkeyi yönetenler bizi yalnız bıraktı ama Ceylan’ın bu sözleri söylemesine çok duygulandım, bir sanatçının bunu söylemesine hasret kalmıştık” dedi.

Konuşmasının ardından Baykal, parti otobüsüne binerek CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı’na geçti. Burada binanın açılışını gerçekleştiren Baykal, otobüsün kapısından partilileri selamlayarak Zeytinburnu’ndan ayrıldı.

Cihan

Bu yazı toplamda 1204, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum