cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


AK PARTİ KESİN KAPATILACAK GİBİ KONUŞUYOR

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

AK PARTİ KESİN KAPATILACAK GİBİ KONUŞUYOR

Bahçeli birşeyler mi biliyor?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Bir bilen olarak kenarda otur’ teklifi yapması Ankara kulislerini karıştırdı.

Bahçelinin, ‘Siyasette gerginliğin aşılması için Başbakan’ın fedakarlık yapması gerek. Bir bilen olarak kenarda otur. Demokrasiyi zorlama’ sözleri demokrasi ayıbı olarak değerlendirildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kapatma davası üzerinde 3. defa senaryo üreten MHP lideri için, ‘Kendisine biçilen rolü oynuyor, işine baksın’ dedi.

YILMAZ’IN SÖZLERİNDEN FARKSIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP lideri Bahçeli’ye, ‘siyaset mühendisliğine soyunma; kendi işine bak’ uyarısında bulundu. Elitaş, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın geçen hafta Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nda yaptığı konuşmanın içeriği ile Bahçeli’nin sözleri arasında pek fark bulunmadığını belirterek, ‘Sayın Bahçeli, kendisine biçilen rolü oynamaktadır. Siyaset mühendisliğine soyunmak yerine işine bakmalıdır’ dedi. Bahçeli’nin, demokratik parlamenter rejimin önündeki engelleri kaldırmak, sisteme müdahalelere göğüs germek yerine tam tersini yaptığını vurgulayan Elitaş, ‘Bu yönde başka açıklamaları da oldu. Bence sabaha karşı görüşlerini kendine saklasın’ diye konuştu.

YAPILAN DOĞRU DEĞİL

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bahçeli’nin bir başka partinin genel başkanı konusunda çözüm üretmesini doğru bulmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, ‘Başka partinin ne yapacağına ilişkin öneri getirmek çözüm önerisi de değil, doğru da değil. Bir başkanının ne yapacağına kendisi karar verir’ dedi.

TÜRKİYE BİR BİLENDEN ÇOK ÇEKTİ

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de, Bahçeli’nin sözlerine tepki gösterdi. ‘Türkiye ne çektiyse bir bilenden çekti’ diyen Erçelebi, siyaset yapmak isteyenlerin sahada olması gerektiğini söyledi. Erçelebi, ‘Siyaseti ya yapsınlar, ya yapana karışmasınlar. Bir bilen olmaz. Milletin yetki vermediği insanlar hariçten gazel okurlar. Tribünden müdahale olmaz’ dedi. DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, bir başka partinin liderinin nerede duracağına kimsenin karar veremeyeceğini söyledi.


MHP liderinin açıklamaları bir siyasi infaz çağrısıdır

AK Parti, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Erdoğan’a yönelik ‘bir bilen olarak kenarda otur’ sözüne sert tepki gösterdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, ‘Sayın Bahçeli, demokratik bir yolla başbakan olan bir liderin antidemokratik yolla başbakanlıktan ayrılması gerektiğine işaret ediyor. Bu bir siyasi infaz çağrısıdır’ dedi. Ayalan, Bahçeli’nin açıklamalarının ‘Bazı güçler ve onların taşeronları tarafından üretilen çok sayıda senaryodan biriyle mi karşı karşıya bulunuyoruz?’ sorusunu gündeme getirdiğini belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat ise Bahçeli için, ‘Aklını, deneyimini kendisine saklasın’ diye konuştu. Fırat, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra MHP baraj altında kalınca Bahçeli’nin istifa ettiğini ancak 10 ay sonra geri döndüğünü hatırlatarak ‘AK Parti, halkın çok büyük bir desteğiyle Meclis’te. Bir kez sandığa gömülüp, sonra şuradan buradan zorla mecliste temsil edilen bir siyasi parti değil. Kimseden özellikle de demokrasi konusunda akıl almaya ihtiyacımız yok. Bilmedikleri konuda fazla beyanat vermemeleri bence en doğrusu’ dedi.

‘Klonlama’ ve ‘yasak’ formülü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti hakkındaki kapatma davası açılmasından beri sürekli olarak dava kapatmayla sonuçlanmışçasına senaryo ve öneriler üretiyor. Bahçeli, kapatma davasının hemen ardından anayasa değişikliği gündeme getirerek, parti kapatmanın önlenmesini ancak bireylere yasak getirilmesini önerdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, teklifin ‘Ver Tayyip’i, al partiyi’ anlamına geldiğini söylemişti. Bahçeli bu formülü kabul görmeyince bu kez ‘Klonlama’ önerisini ortaya attı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan dahil siyaset yasağı istenen 39 milletvekilinin bir kenarda beklemesini ve geriye kalan 301 milletvekilinin yeni parti kurmasını istemişti. MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın da bazı yemeklerde üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliği teklifine destek vererek AK Parti’yi tuzağa çektiklerini söylediği ortaya çıkmıştı.

MHP lideri Bahçeli, Akşam gazetesine verdiği demeçte, AK Partililerin Başbakan’ı kurtarmak için hem partinin hem Türkiye’nin önünü tıkadığını belirterek, ‘Erdoğan bağımsız milletvekili olursa, top demokrasi sahasının dışına çıkar, bu da çok tehlikeli. Erdoğan’ın bir partiliyi başbakan olarak görevlendirmesi ve yeni oluşuma gitmesi lazım’ dedi.

STAR GAZETESİ

Bu yazı toplamda 1378, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum