cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Babacan, Türk işadamlarını kabul etti

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Babacan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un daveti üzerine 2 günlük resmi ziyaret için geldiği Rusya’nın başkenti Moskova’da, Büyükelçi Kurtuluş Taşkent ile Türk iş adamlarını kabul etti.

Büyükelçi Taşkent, yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek geliştiğini belirterek, Rusya’nın geçen yıl yaklaşık 2 buçuk milyon turistle Almanya’dan sonra Türkiye’ye en fazla turist gönderen ikinci ülke olduğunu söyledi.

Taşkent, Rusya’daki Türk iş adamlarının yatırımlarının ve aldığı işlerin önemli bir boyuta ulaştığını belirterek, Türk müteahhitlerinin Rusya’da en fazla iş alan kesimi oluşturduğuna dikkat çekti. Babacan da konuşmasında, Lavrov’un daveti üzerine 2 günlük resmi ziyaret için Moskova’ya geldiğini söyledi.

Türk iş adamlarının yurt dışında yaptığı işlerle Türk ekonomisine büyük katkı sağladığına işaret eden Babacan, ekonomik ve siyasi ilişkilerin iyi gitmesi halinde birbirini olumlu şekilde etkilediğini kaydetti.

Babacan daha sonra Rusya Enerji Bakanı Viktor Hristenko ile bir araya gelirken, görüşmeye basın mensupları alınmadı. Dışişleri Bakanı Babacan, yarın Lavrov ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Babacan yarın akşam saatlerinde Türkiye’ye hareket edecek.

Bu yazı toplamda 1185, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum