cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ABD’YE 4 TEMMUZ GÖNDERMESİ

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ABD’YE 4 TEMMUZ GÖNDERMESİ

Irak ziyaretinin tarihine dikkat!
11 askerimize çuval geçirildiği tarihte önemli ziyaret…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 4-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan D-8 zirvesine katılacağı belirtildi.

Başbakan Erdoğan’ın bu geziden önce Bağdat’ta Iraklı yetkililerle görüşeceği bildirildi. Erdoğan’ın 4 Temmuz’da Bağdat’a yapacağı ziyaretin bu tarihe rastlaması tesadüf değil yorumları yapılıyor.

ÇUVAL OLAYINA GÖNDERME

Kulislerde, Erdoğan’ın ziyaretinin Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde 4 Temmuz’da Türkiye’nin özel kuvvet birliklerine bağlı 11 askerin başına geçirilen çuval eylemine gönderme olduğu iddia ediliyor. Türkiye-ABD ilişkilerini kırma noktasına getiren çuval olayı yıllarca telafi edilemez diplomasi sorunlarına neden olmuştu. Bu arada, D-8 zirvesi, Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Türkiye’nin oluşturduğu birlik olarak, gelişmekte olan Müslüman ülkelerin dünya ekonomisi içerisindeki konumlarını iyileştirmek ve bu sayede kendi ülke halklarının yaşam standartlarını arttırmak amacıyla 1997 yılında kurulmuştu. Erdoğan’ın katılacağı Zirve’de 4-5 Temmuz tarihleri arasında üst düzey memurlar toplantısı yapılacak. 6 Temmuz 2008 tarihinde üye ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, 08 Temmuz 2008 tarihinde ise D-8 Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirvenin açılış konuşmasını Malezya Başbakanı Abdullah Ahmad Badawı yapacak. Açılış konuşmasının ardından, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyomo, D-8 başkanlığını, 2 yıl sürdürecek olan Malezya’ya devredecek.

Bu yazı toplamda 1580, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum