cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN BAYKAL’A ANLAMLI MESAJ

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN BAYKAL’A ANLAMLI MESAJ

Nazar etme ne olur çalış seninde olur
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da, toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.Törende konuşan Başbakan Erdoğan, CHP’ye yüklendi.

Bursa’nın her siyasetçiye verdiği önemli mesajlar vardır.Her idarecinin Bursa’dan alması gereken dersler vardır.Şurada yanı başımızda Orhangazi yatıyor.Osmangazi yatıyor.Onlar bir cihan devletinin temellerini burada attılar.Onların hatırasına minnet duyuyoruz. Yanı başımızda bu kadar güzel örnek varken başka yerden örnek aramaya ne gerek var.Sen hizmet üretirsen, garibanın yanında olursan, yoksulu kollarsan bu millette seni bin yıl geçse hatırlar, unutmaz.Gerilim bu kubbede baki kalmaz, fitne baki kalmaz.Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş.Hizmet baki kalır.

-MİLLİ İRADE-

Milletin olmadığı yerde cumhuriyet olmaz. Milletin egemenliğinin olmadığı yerde demokrasi, laiklik, hukuk ve adalet olmaz. Keşke şu Bursa’ya gelseler şu tarihten bir nasibini alsalar.Keşke şu çoşkuyu görebilseler.İnanın her şey o zaman çok farklı olurdu.Milletle bir kucaklaşsalar o zaman Türkiye çok farklı bir Türkiye olurdu.Bu hükümet çalıştıkça, ürettikçe Türkiye kalkındıkça bunlar rahatsız oluyorlar.

Yahu nazar etme ne olur çalış seninde olur.Bunların böyle bir derdi yok.Bunlar Ankara’da oturur oradan gerilim üretir.Bunlar hizmet üretene engel olmaya çalışır. Hep krizler yaşadık.Bunların hepsinde ne tür badireler atlattığını ya da atlatamadığını hep birlikte gördük.Her iki ya da üç yılda bir Türkiye krize sürüklenmiş.Seçim dönemlerinde bol keseden vermişler seçimden sonra kepçe ile geri almışlar.Türkiye’yi borç batağına sokmuşlar ardından enflasyonla verdiklerini geri almışlar.Paradan 6 sıfırı biz attık.Türkiye’nin itibarını yeniden kazandırmak demektir bu. Hani bunlar milliyetçiydi, bu ülkenin değerlerine sahip çıkıyorlardı.Çıktılar mı? Hayır.Biz sahip çıktık ekonomide de siyasette de. Rahatsızlıkları buradan kaynaklanıyor.Biz kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz.”

“ELLER ONLARDA KALSIN DA, HAYRA UZANSIN”

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erdoğan, ‘Tayyip’e uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atılması üzerine”Gerek yok.O eller onlarda kalsın da, hayra uzansın şerre uzanmasın.”dedi.

-EKONOMİ-

Ekonomik tabloya ilişkin rakamlar veren Erdoğan, dünyada yaşanan ekonomik krize direnebildiklerini belirterek,”AKP, IMF’nin kulu kölesi oluyor dediler.Yahu borcu ödeyen biziz, borçlanan sizsiniz…Cesaretle Türkiye’nin kronik sorunlarının üzerine biz gittik.Yapmaya cesaret edemedikleri reformları biz yaptık.Biz temaslarda bulunup ülkemize yabancı sermaye getiriyoruz.Bunu bile eleştiriyor muhalefet Ankara’da durmuyorlar diye.”diye konuştu.

-CHP’YE YÜKLENDİ-

Konuşmasının bu bölümünde CHP ile Kanaltürk arasında yapıldığı iddia edilen anlaşmaya ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği yönündeki iddialara değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Bunlarda doğru konuşmak diye bir şey yok.Diyorlar ki ‘Başbakan filanca işadamı ile ne konuştun.Ben filanca işadamı ile bu ülkeye yatırım yapması için konuştum.Bundan sonrada konuşacağım.Ama kapalı kapılar ardında herhangi bir medya organı ile ticari anlaşmayı yapmadı benim partim.Bütün belgeleri ortada…Bir siyasi parti ticaret ile uğraşmaz. CHP ticaret ile uğraşıyor.Biz dinleniyoruz efendim diyorlar. Sen dinlenmiyorsun…Sen NO’ya basacağın yerde YES’e basarsan bu hale gelirsin.Önce kendini çek et, olaylara böyle yaklaş.Bu ülkedeki yönetime fatura kesmeye çalışmayın, güvenlik güçlerine fatura kesmeye çalışmayın.Önce kendiniz dürüst davranın sonra da bu tür sıkıntıların olmadığını görün.”

-GAP PROJESİ-

Erdoğan, konuşmasında geçtiğimiz ay Diyarbakır’da açıkladığı GAP projesine de değinerek şunları söyledi;

“GAP projesine hız vedik.Bu öyle bir sinerji meydana getirecek ki, tarımda enerjide ulaşımda eğitimde sağlıkta bütün yansımalarını görerek, 2012 yılının sonuna kadar Türkiye’nin nasıl bir değişim içine girdiğini göreceğiz.Bir türlü bitirilemeyen projeleri biz bitiriyoruz.Göçü, terörü, yoksulluğu, işsizliği önleyecek bir dev proje.Gıda bir tehdit olarak geliyor.Onun çarelerini de biz alıyoruz.Neyle?GAP ile, Muş Ovası ile Çukurova ile alıyoruz.Eenrji kaynaklarımızı çeşitlendiriyoruz .Sadece doğalgaz çevrim santralleri enerji üretim kaynağımız olmayacak.Yenilenebilir enerji noktasında şu anda rüzgar santrallerinde enerji elde ediyoruz.Termik santral ile kömür kaynaklarımızı değerlendiriyoruz.Nükleer enerjiye giriyoruz.

“GERGİNLİKLERİN İÇİNDE DEĞİLİZ”

Biz gerginliklerin tarafı değiliz.Bizim gayemiz hizmet üretmek, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek. Ankara’daki sonu gelmez tartışmaların içinde, karanlık senaryoların içinde, sanal tehditlerin içinde biz yokuz.Bizi arayan Bursa’da, Diyarbakır’da, Trabzon’da bulur.Bizi arayan milletin içinde hizmetin peşinde bulur. Geçenlerde basında gördük.Diyarbakır’da tarlada çalışan bir bacımız CHP liderine güzel bir laf söylemiş.’Lafla pilav olmuyo’ demiş.Olay bu.Herşey gayet iyi biliniyor.”

Başbakan Erdoğan, yarın yapılacak ÖSS’ye girecek çocuklara da başarılar dileyerek;Bu yıl kontenjan biraz daha arttı.Tabi ki şansları da arttı.”dedi.

“DURMAK YOK, YOLA DEVAM”

Konuşmasında partililerine de mesaj gönderen Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:”Kim ne derse desin bunları kafanıza takmayın.Durmak yok, yola devam. Gideceğiz..Millete hizmet yolunda bizi kimse alıkoyamayacaktır.Çünkü biz biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir.”

DHA

Bu yazı toplamda 1349, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum