cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


BAŞKAN YUHALANDI BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

BAŞKAN YUHALANDI BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan’ı üzen tezahürat
Başbakan Erdoğan, Aziz Kocaoğlu’nu yuhlayanlara tepki göstererek, Kocaoğlu’ndan özür diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Örnekköy ile Çiğli Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılan otoyol ile Aliağa Gaz Tribünleri ve Kombine Çevrim Santrali’nin açılış törenine katıldı. Konuşması sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yuhalayanlara tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Büyük uğraşlarla tesis ettiğimiz güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki güven yoksa, istikrar yoksa, adalet ve demokrasi güç kaybederse hiç bir gelişme hiçbir ilerleme olmaz. Milletçe güç kaybetmeye geri gitmeye başlarız.” dedi. Son 5,5 yılda önemli hizmetlere imza attıklarını anlatan Erdoğan, vatandaş desteği devam ettiği sürece millete hizmet yolunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çiğli’deki tören, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’e yapılan hizmetleri anlattı.

Başbakan Erdoğan ise, konuşmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan özür dileyerek başladı. Aziz Kocaoğlu’nun adı okunduğunda küçük bir grubun ‘yuh’ çekmesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Bu tezahürat beni üzmüştür. Ben bu tezahüratı yapanlar adına Büyükşehir Belediye Başkanımızdan özür diliyorum. Gün, birlik beraberlik günüdür. Bu açılışlar bizim dayanışmamızı perçinleştirecek açılışlardır. Bunlarla geleceğe farklı bakacağız. Bunlarla dünyadaki rekabette onurlu yerimizi alacağız.” dedi.

“İzmir tam 19 yıldır bu çevre yolunun açılacağı günü gözlüyor. Buranın temelini rahmetli Turgut Özal atmış, aradan nice hükümetler geçmiş biz son noktayı koyuyoruz.” diyen Başbakan Erdoğan, 13 yılda 30 kilometresi yapılan yolun 19 kilometresini 5 yılda tamamladıklarını belirtti. Erdoğan, açılışı yapılan otoyol sayesinde Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa ve İzmir il merkezindeki sanayi bölgelerinin birbirine yaklaştığını anlattı.
Erdoğan, “Yıllarca bu ülkenin kaynakları hırsıza, arsıza, hortumcuya peşkeş çekildi. Kaynaklar haramzadelere kaptırıldı. Şimdi bu kaynaklar gitmesi gereken yere gidiyor. Tamamlanmasından ümit kesilmiş o dev projeler tek tek tamamlanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu hükümet bu milletin emrindedir.” diyen Başbakan Erdoğan, Aliağa Çevrim Santrali’nin 35 yıl önce yapıldığını; motorinle çalışması ekonomik olmadığı için çürümeye terk edildiğini ifade etti. Motorinle çalışan tesisi doğalgazla çalışır hale getirdiklerini belirten Erdoğan, “Yakıt maliyetini eskisinden 6 kat daha ucuza getirdik. 35 milyon dolar kaynak ayırdık. 1,5-2 ayda bu maliyetini finanse edecek. 12 ay tam kapasite ile çalışacak. 250-300 milyon dolarları bulan bir girdi ekonomimize kazandırılacak.” diye konuştu.

Törene; Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri Nükhet Hotar, Bülent Arınç, Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, Erdal Kalkan, İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Tuğrul Yemişçi, Yahya Doğan Selma Aliye Kavaf da katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler ise törene Aliağa’dan uydu bağlantısı ile iştirak etti.

CİHAN

Bu yazı toplamda 1090, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum