cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


CHP bir istifa bir özür istiyor

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul’daki 1 Mayıs olayları dolayısıyla Başbakan Erdoğan’ın özür dilemesini istedi. CHP’nin bir diğer isteği de orantısız güç kullanıldığı için İçişleri Bakanı’nın istifa etmesi.

Baykal, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan olaylar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ayak takımı diye ayaklar altına aldırdığı, zulüm derecesinde şiddet uygulattığı emekçilerden ve hayatını zehir ettiği İstanbullulardan özür dilemesi” gerektiğini belirtti.

“İstanbul’da yaşananlar AKP hükümeti ve Başbakan için hem bir yüz karası hem de utanç tablosudur” diyen Baykal, 1 Mayıs’ta provokasyon iddiasını haklı çıkaracak herhangi bir şey olmadığını, provokasyonun AK Parti iktidarı tarafından yapıldığını öne sürdü.

Baykal, “Hükümetin korku yaratarak, sindirerek ve emek örgütleriyle emekçilere zulüm derecesinde şiddet uygulatarak elde ettiği sonucun, AKP’nin de Başbakan’ın da gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır” dedi.

“İçişleri Bakanı istifa etmeli”

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın istifa etmesini, İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın görevden alınmasını istedi.

Okay, TBMM’de CHP Grup Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda, “Sahte Demokrat AKP ve 1 Mayıs 2008” konulu basın toplantısı düzenledi.

Okay, “1 Mayıs 2008, örtülü faşizmin, açık faşizme dönüştüğü gündür” diyerek, “Başkumandan Tayyip Erdoğan, Taksim fatihi, başbakandır. Çünkü kendi halkına karşı kendi ülkesinin meydanlarını kapatan bir siyasi lider olarak tarihe geçecektir” diye konuştu.

Bu yazı toplamda 1187, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum