cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


CHP, TÜBİTAK Yasasını Anayasa Mahkemesine Götürüyor

Yazar yucin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

CHP yine Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorCHP yine Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor
CHP, tatil öncesi çıkartılan TÜBİTAK Yasası’nı da iptali için Anayasa Mahkeme’sine götürecek.

CHP, milletvekillerinin imzasını alarak, ana muhalefet partisi statüsünde grup kararı ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak için olağanüstü meclis grubunu topluyor. Ana muhalefet, Başbakan’a, kurum başkanı ve Bilim Kurulu üyelikleri seçiminde geniş yetki veren sözkonusu yasa ile TÜBİTAK’a “siyaset karışacağı” görüşünde.

CHP, 22 TEMMUZ’DAN SONRA 11. KEZ MAHKEMEDE

Bu iptal başvurusu ile birlikte, CHP’nin, 22 Temmuz seçimlerinden sonra Anayasa Mahkemesi’nde açtığı iptal davası sayısı 11’e ulaştı.

VEKİLLER ANKARA’YA ÇAĞRILDI

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’nin kapatılma davasında kararını açıklamasından sonra seçim bölgelerine giden CHP’li milletvekilleri, Pazar günü için Ankara’ya çağrılıyor. CHP’de olağanüstü grubun toplanacağı gün Parti Meclisi de toplanacak. PM’de CHP lideri Deniz Baykal’ın son siyasi gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Baykal’ın, PM üyelerine yerel seçim çalışmalarını başlatmaları ve aday tespitleri için şimdiden nabız yoklamaları talimatını vereceği öğrenildi. Baykal’ın en geç Ekim ayında pek çok yerdeki belediye başkan adayını açıklayacağı da belirtildi.

Bu yazı toplamda 1577, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum