cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


CHP’Lİ KART SAV’A ÖZÜR DİLETMEKTE KARARLI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

CHP’Lİ KART SAV’A ÖZÜR DİLETMEKTE KARARLI

Önder Sav’a ne diyorsun Atilla Abi?
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partisinin Genel Sekreteri Önder Sav’a tepkili.

CHP’li Kart: Önder Sav açıklama yapana kadar mücadelem sürecek
Dinî değerleri küçümseyen anlayışlara karşı çıkmayı laikliğin gereği olarak gören CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partisinin Genel Sekreteri Önder Sav’a tepkili. Grup toplantısında ayakta alkışlanmasına rağmen Sav’ın Hz. Muhammed ve hac ibadetini alaya alan sözleri sebebiyle partiye zarar verdiğini düşünen Kart, hakaretlerin CHP grubunda tartışılmasını istedi.

Ancak bu amaçla verdiği önerge hemen reddedildi. Girişimine tabandan büyük destek bulan CHP milletvekili, yoğun telefonlar üzerine parti yönetimine yeni bir başvuru yaptı. Kart, gerekçelerini sıraladığı 3 sayfalık metinde, Önder Sav’ın kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmasını istedi. Sav’ın dine yönelik sözleri ve dinlenme iddiaları nedeniyle CHP hakkında kamuoyunda tereddütler oluştuğuna dikkat çekerken, “Bunu sorgulamak görevim. Mücadelem sürecek.” dedi.

Önder Sav’ın hac ibadeti ve Hz. Muhammed’le (sas) ilgili alaycı sözlerinin parti grubunda tartışılmasına ilişkin verdiği önergesi reddedilen Atilla Kart, gerekçelerini sıraladığı 3 sayfadan oluşan yeni bir başvuru yaptı. Kart, bu girişiminin kamuoyunda olumlu karşılandığını söylüyor. Konya’daki seçmenin günlerdir kendisine “Önder Sav’a ne diyorsun Atilla Abi?” diye sorduğunu anlatan Kart, şunları kaydediyor: “Yaptığım başvuru üzerine insanlar beni arıyor ve ‘Yüreğimize su serptin’ diyorlar. Vatandaşların bir talebi olmasa bile bir milletvekili olarak bu olayı sorgulamak benim görevimdir.” Sav’ın dine yönelik bir hakarette bulunacağına inanmadığını ancak bu konuda bir düzeltme yapması gerektiğini savunan Kart, yanlış anlaşılmanın kamuoyunda partiye yönelik kuşkulara neden olduğunu dile getiriyor. Kart, “Bütün mesele o talihsiz konuşmadan sonra kamuoyunu tatmin edecek, kamuoyunun hassasiyetini giderecek bir açıklamanın yapılmamasıdır. Ben 15 gün bekledim. Böyle bir açıklama olmayınca konunun parti içinde tartışılmasını istedim.” diye konuşuyor.

Bu yazı toplamda 1106, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum