cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Disk Başkanı sert konuştu

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, yaşananların devlet terörü olduğunu ifade etti. Çelebi “İstanbul Valisi, bu kenti yönetemiyor, derhal istifa etmelidir. Başbakan da istifa etmelidir” dedi.

Çelebi “Artık tüm Türkiye bizim için Taksim olmuştur. Biz oraya giderdik ama çok büyük zayiatlar verebilirdik. Biz sonuçta bir kez daha sorumyu davrandık. Eninde sonunda Taksim’de olacağız. Taksim’de buluşacağız.” diye konuştu.

DİSK Genel Merkezi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Çelebi, 1 Mayıs’ın ilk kez bu yıl bu kadar büyük bir tahribatla geçtiğini söyledi.

Çelebi “Sanki İstanbul işgal edilmiş gibi, bize devlet terörü uygulanmıştır. Bunun yanında artık provokasyonu kimin yaptığı da tescillendi. Bugün can güvenliği olsaydı Taksim’de olacaktık. Can güvenliğimiz yoktu, emekçinin can güvenliği yoktu. Yaralananlar oldu.” dedi.

HÜKÜMET İKİ YÜZLÜ

İstanbul Valisi’nin İstanbul’u yönetemediğini belirten Çelebi “Vali 1 saat bile durmadan istifa etmeli. Başbakan istifa etmeli. Bu basit bir uygulama değildir. Üzerine 1 bardak su içeceğimiz bir şey değildir. Biz Taksim’e gitseydik, çalışanlarımızın sosyal güvenlik haklarını, kıdem tazminatına yapılan saldırıları işsizliğe karşı taleplerimizi antacaktık. Yine AKP iki yüzlü tavrını gösterdi. AKP’nin sadece türban özgürlüğü talebini içeren maskesini düşürecektik.” dedi.

ASLA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

AKP’nin demokrasiden ne anladığını ortaya çıktığını belirten Çelebi “Artık tüm Türkiye bizim için Taksim olmuştur. Biz oraya giderdik ama çok büyük zayiatlar verebilirdik. Biz sonuçta bir kez daha sorumyu davrandık. Eninde sonunda Taksim’de olacağız. Taksim’de buluşacağız. Asla diz çökmeyeceğiz. AKP iktidarına karşı gevşemeyeceğiz. Bu bizi daha fazla biledi. Bu kimyasalların savaş koşullarından başka kullanılması mümkün değil. Aşırı güçten kasıt öldürme ise buna bile teşebbüs ettiler. Ölüm yalnız kurşunla olmaz. Gaz bombalarını binanın içine atıyorsanız., insanların ölümüne neden olursunuz. Savaş hükümlerinin uygulandığı ülkelerde bile bu kadar gaddarca davranılmaz. Biz facianın eşiğinden Türkiye’yi döndürmek adına bu kararı aldık.” diye konuştu.

Bu yazı toplamda 4988, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum