cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


DİSK’in Taksim yenilgisi

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “500 bin emekçiyi Taksim’e çıkarma” hesabı tutmadı. Değil Taksim’e yürümek, DİSK binasından bile çıkamadılar.

İş inada ve meydan okumaya dayandı. Karşılıklı beyanlar savaşı kaçınılmaz kıldı. Güvenlik güçleri restleşmeyi “gurur meselesi” yaptı. Bir tarafta DİSK, diğer tarafta önlemini dünden almaya başlayan polis ordusu.

Harekatın hedefindeki yer ise DİSK binasıydı. Şişli’deki genel merkez çevresi polislerce kuşatıldı. Helikopterler sürekli bina üstünde uçtu.

Çeşitli illerden gelerek geceyi binada geçiren göstericileri büyük bir sürpriz bekliyordu. Çünkü polis binanın dış dünya ile bağlantısını kesmişti. Bu işçilerden bir kısmı kanepede, bir kısmı sokakta sabahladı.

Plana göre burada toplanan büyük kalabalık diğer gruplarla birleşip Taksim’e yürüyeceklerdi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Sendikalılar daha toplanmadan polisin müdahalesiyle dağıtıldılar.

İLK MÜDAHALE 06.30’DA

Polis en iyi savunma hücumdur prensibiyle hareket etti. Sokağın başını tuttu. Burada toplanmak isteyenlere ilk müdahaleyi saat 06.30’da yaptı. Biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldılar.

İKİNCİ ÇIKIŞ HAREKATI DA GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Göstericiler pes temedi. Saat 08:40 sıralarında sloganlar atan grup sokağa çıktı. Ancak polis de hazırlıklıydı. Tazyikli suyla tekrar geri püskürtüldüler. Bir kısmı içeri girerken bazıları da ara sokaklara karıştı.

ÜÇÜNCÜ YARMA HAREKATI DA BAŞARISIZ OLDU

Ara sokaklardan gelerek bina önünde toplandılar. Kalabalık büyüyünce taraflar yine kapıştı. Polisin üçüncü müdahalesi saat 09.15’te geldi. Renkli tazyikli suyla dağıtılan grup İskete sokağa girdi. Polis burada göstericilerin izini sürdü.

OPERASYON ALANI MECİDİKÖY’E KAYDIRILDI

Polis harekatın alanını genişletti. Şişli’ye çıkan yollarda toplanmaya başlayan gruplara saat 11.00’de müdahale edildi. Mecidiyeköy Meydanı ve Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan göstericiler tazyikli su ve biber gazıyla dağıtıldılar..

VE TESLİM BAYRAĞI 12.30’DA ÇEKİLDİ

Polisin olağanüstü önlemleri karşısında bunalan sendikalar çıkış yolu bulamayınca beyaz bayrağı saat 12.30 sıralarında çektiler. Teslim noktası ise CHP CHP Şişli ilçe binası önü oldu. Taksim’e doğru yürüyüşe geçen 100 kişilik grup can güvenliğini gerekçe göstererek eylemi bitirdiklerini ilan ettiler.

Bu yazı toplamda 1208, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum