cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


DTP’den miting gibi basın açıklaması

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Biz her zaman halkımızın hizmetkârı olacağız. 7’den 77’ye bu topluma zarar gelirse başta biz siper olacağız. Kimsenin zarar görmesini istemeyiz. Bu halk demokrasi istiyor, bu halk barış istiyor. Önce sizleri tanımalılar” dedi.

Batman’da teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 9’uncu yıldönümü nedeniyle cuma günü yapılan izinsiz gösterilerde polis göstericilere müdahale etti. Bu gösteri ardından pazar günü çıkan olaylar sırasında DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, polis tarfından coplandıklarını iddia ederek hastaneye gidip tedavi oldu. DTP’liler bu olayı kınamak için kentte bugün yapacağı basın açılaması mitinge dönüştü. Gülistan Caddesi’indeki DTP binası önündeki toplantıya DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Batman Milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bölgedeki belediye, il ve ilçe başkanları parti otobüsüyle geldi. Basın açıklamasını yaklaşık 6 bin kişi izledi.

DTP Batman İl Başkan Vekili M.Şirin Tekik, son haftalarda parti yöneticilerine yönelik baskıları protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Diyarbakır ve Batman’ı alacağım’ sözlerinin ardından partilerine yönelik baskılarının arttığını iddia eden Tekik, “Başbakan’a sesleniyoruz; Diyarbakır ve Batman’ı almak kolay mı? Bu halk sana gerekli yanıtı sandıkta verecektir. Fiziki olarak üstümüze gelebilirsiniz ama bize gem vuramazsınız” dedi.

KURTULAN: BİZİ HAZMEDEMİYORLAR

DTP mitingine dönüşen basın açıklamasında ilk konuşmaı DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan yaptı. AKP’nin Kürt sorununda ikiyüzlü politika yürüttüğünü iddia eden Kurtulan, “Sizin seçtiklerinize orantısız işkence veriyorlar, dayak atıyorlar. Bugüne kadar parlamentoda gündeme getirdiğimiz hiçbir talebimiz yerine getirilmedi. AKP’nin Kürt sorunundaki ikiyüzlü politikası artık gün yüzüne çıkmıştır” dedi.

Kurtulan, TBMM’de gündeme getirdikleri taleplerin hiç birisine AKP’nin yanaşmak istemediğini söyledi. 15 Şubat’ta AKP’nin iki yüzlü politikasının ortaya çıktığını savunan Kurtulan, şöyle konuştu:

“Bir tarftan sıfır toleranslı işkenceyle karşılaşıyoruz, bir taraftan 25 vekili hazmetmeme, diğer taraftan cenazelerin üzerine panzerlerle gidiliyor. Bingöl’de bir baba oğlunun cesedini gördüğünde tanınmayacak bir halde olduğunu bize söylüyordu. Biz Müslüman bir toplumuz. O ceset kime ait olursa olsun, tanınmayacak hale getirilmemelidir. Bunlar farklı sorunlarla gündemi değiştiriyor. Başbakan, Ergenekon çetesinin uzantılarının devletin bir çok birimine bulaştığını söylüyor. Maşallah, biraz geç kalmadınız mı? Defalarca hükümetin çetelerle mücadele etmesini istedik. Hükümetin cesareti varsa çetelerin üzerine gitmelidir. Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesini istiyoruz. Demokratik açılımlardan yanayız.”

BAYDEMİR, KÜRTÇE KONUŞTU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP’li Osman Baydemir, mitinge dönüşen toplantıda Kürtçe konuştu. Soğuk kış gününü bahara dönüştüren kalabalığa teşekkür borçlu olduklarını söyleyen Baydemir, “Biz her zaman halkımızın hizmetkârı olacağız. 7’den 77’ye bu topluma zarar gelirse başta biz siper olacağız. Kimsenin zarar görmesini istemeyiz. Bu halk demokrasi istiyor, bu halk barış istiyor. Önce sizleri tanımalılar. Batman’da yaşanan olayın aydınlanmasını da istiyoruz. Hukuk bu konuda gerekeni yapmalıdır. Belediye Başkanları adına konuşuyorum. Biz sadece barış istiyoruz. Anaların acısını çok iyi biliyorum. Siz çok çektiniz ama biz yakında mücadelemizle çok daha iyi haklar elde edeceğiz. Barış taleplerimize direnenlere diken olacağız” dedi.

YILDIZ: HALK GEREKLİ CEVABI VERMİŞTİR

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da konuşmasında halkın gerekli cevabı meydanda verdiğini söyledi. Yıldız, “Biz onlara ‘Üzerimize gelmeyin’ dedik. Ama anlamadılar. ‘Özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz’ dedik, sürdürüyoruz. İşte Batman halkının bugün bu meydanda verdiği ders şamar gibi ortadadır. Bu toplumu hazmetmek zorundadırlar. 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde de yine onlara gereken yanıtı sandıkta vereceksiniz ve sizi tahammül etmek zorunda kalacaklardır. AKP’nin torbasında aş- iş özgürlük yoktur. Bomba, işkence ve baskı vardır. AKP’lilere sesleniyoruz; üstümüze geldiğiniz sürece basın toplantılarını mitinge çevireceğiz.”

Bu yazı toplamda 1360, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum