cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Flaş – CHP için düğmeye basıldı

Yazar yucin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Flaş - CHP için düğmeye basıldı !Vakit’in Alman Vakfı’ndan para aldığını belgelediği CHP hakkında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Vakit`ten eldeki belge ve küpürleri istedi

CHP`nin Alman Ebert Vakfı`ndan 2005`te 85 bin Euro yardım aldığını ortaya koyan haberimiz gündemdeki yerini korumaya devam ederken, dün konuyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. `Alman Ebert Vakfı`ndan yardım aldığı ortaya çıkan CHP hakkında dava açacak mısınız?` şeklindeki sorumuz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya`nın kafasını karıştırdı. Başsavcı konuyla ilgili sorularımızı önce cevapsız bıraktı, ardından ise gazetemizi arattırarak `inceleme başlatıldığı` bilgisini ulaştırdı ve bizden yardım istedi.

ANAYASA ÇOK AÇIK
Anayasa`nın 69. maddesinin 10. fıkrası yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyruklu olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partilerin temelli kapatılacağını öngörüyor. Dünkü sayımızda `Anayasa`nın bu maddesini` hatırlatarak, `Savcı Bey ne diyecek?` sorusunu gündeme getirmiş, hukukçuların `Dava açmazsa suç işler` tespitine dikkat çekmiştik.

ÖNCE: `TOPLANTIDA`
Dün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya`ya yönelttiğimiz `Alman Ebert Vakfı`ndan yardım aldığı ortaya çıkan CHP hakkında dava açacak mısınız?` şeklindeki sorumuza akşam saatlerine kadar bir cevap alamadık. Dün sabah, telefonla ulaşmaya çalıştığımız Yalçınkaya`nın `toplantıda` olduğu bildirildi. Sekreteri Safiye Hanım, Yalçınkaya`nın toplantıda olduğunu, kendisiyle görüşmemizin mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine hafta içi herhangi bir gün için randevu talebinde bulunduk. Sekreterlikten bu kez de `yoğun oldukları için randevu talebimize de olumlu cevap verilemeyeceği` aktarıldı.

SONRA: `MAKAMINA HİÇ GELMEDİ`
Bu olumsuz tavır üzerine Ankara Haber Müdürümüz Fatih Akkaya, saat 11.30 sularında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`na giderek, Yalçınkaya ile görüşmek istedi. Arkadaşımızın, Başsavcı Yalçınkaya`nın Sekreteri`nin yanına çıkması bile engellendi. Vakit ekibinin ısrarı üzerine Sekreteri Safiye Hanım`la telefonla görüşüldü. Safiye Hanım`ın, önceki telefon görüşmesinde verdiği bilgilerle çelişen bilgiler vermesi dikkat çekti. Sekreter Safiye Hanım, önceki görüşmemizde Yalçınkaya`nın toplantıda olduğunu söylemişti. Bu kez ise, saat 11.30`u geçmişti ve Yalçınkaya`nın makamına hiç gelmediğini söylüyordu. Bu çelişki konusunda `toplantının kurum dışında olduğunu` ifade etti. Yalçınkaya`nın makamına ne zaman geleceğini sorduk. Bilmediğini, ancak bu hafta hiç gelmeyebileceğini söyledi.

BELGELERİ BIRAKMAK İSTEDİK, `GEREK YOK` DEDİLER
Sekreteri Safiye Hanım`a telefonda, CHP`nin Alman vakfından yardım aldığını ortaya koyan belgenin gazetemizde Cumartesi günü yayınlandığını, Pazar ve bugünkü (Pazartesi) sayılarımızda da hukukçuların `dava açılmazsa suç işlenmiş olur` yönündeki tespitlerinin yer aldığını hatırlattık ve Başsavcı Yalçınkaya`nın konudan haberdar olup olmadığını da sorduk. Safiye Hanım, Yalçınkaya`nın gazeteleri takip ettiğini, görmüş olabileceğini söyledi. Biz de gözünden kaçmış(!) olabileceği ihtimalinden yola çıkarak, sözkonusu gazete kupürlerini ve yardım belgesinin bir kopyasını Başsavcı Yalçınkaya`ya iletmeleri üzere `Giriş`e bırakabileceğimizi ifade ettik. Safiye Hanım, buna gerek olmadığını belirterek yine `Sayın Başsavcı gazeteleri her gün okur, görmüştür` ifadesini kullandı. Sekreteri Safiye Hanım`a, `Başsavcı Yalçınkaya, CHP`nin Alman vakfından yardım aldığının ortaya çıkmasından haberdarsa, görevi gereği herhangi bir girişimde bulundu mu?` diye de sorduk. Safiye Hanım, bu konuda bir bilgisinin olmadığını, Başsavcılığa ilişkin bilgilerin internet sitelerinden duyurulduğunu, ancak şu an sitede bu konuda bir bilgi bulunmadığını hatırlattı.

CHP HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI
Akşam 17.00 sularında ise ilginç bir gelişme yaşandı. O saate kadar görüşme girişimlerimize olumlu cevap alamadığımız Başsavcı Yalçınkaya`nın konu hakkında inceleme başlatma kararı aldığı bildirildi.

BELGE VE KUPÜRLERİ İSTEDİLER
Gazetemiz Ankara Haber Müdürü Fatih Akkaya`yı arayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Mahir Kara, `Sayın Başsavcımızın talimatıyla konu hakkında inceleme başlatılacaktır` bilgisini verdi ve gazetemiz kupürleri ile sözkonusu belgeyi istedi. Akkaya da, `Sabah Başsavcılığa geldiğimizde bunu teklif ettik ama kabul görmedi` hatırlatmasında bulundu. Sözkonusu dokümanları bugün Başsavcı Yalçınkaya`ya ulaştıracağız. Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya`nın CHP hakkında başlatılan inceleme kapsamında, Alman Ebert Vakfı`ndan 85 bin Euro alındığına dair belge karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.

VAKİT

Bu yazı toplamda 1714, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum