cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Günay CHP’lilerle kavga etti

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Meclis’deki “çöp” kavgası CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin gündem dışı söz alarak kürsüye gelmesi ile başladı. 1 Mayıs’daki polisin şiddetini eleştiren İnce, “faşist devlet anlayışı uygulandığını” iddia etti.
O PALABIYIKLI EMNİYET MÜDÜRÜ…

İnce 1 Mayıs ile ilgili, ”12 Eylül yönetiminin bile yapamadığını, bu Hükümet yapmıştır… O pala bıyıklı emniyet müdürünü (Celalettin Cerrah) uyarıyorum. Gün gelecek hesap sorulacak. ‘Orantılı güç kullanacağız’ diyen Vali’ye de buradan orantılı zeka kullanmanın önemini hatırlatıyorum” diye konuştu.

GÜNAY’IN DAMARINA BASTI

CHP’li İnce’nin Günay’ın damarına basan konuşması ise yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıta dair bir iddiaydı. İnce, Kültür Bakanlığı müdür vekilinin, soru önergesini geçiştirmek için bürokratlara talimat verdiğini öne sürdü.

GÜNAY’DAN SERT YANIT

Hükümet adına yanıt vermek için kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, soru önergesi ile ilgili İnce’nin iddiasına oldukça sinirlenmiş göründü.

Günay, ”Herhalde bazı arkadaşlar, bizim bakanlığın çöp kutularını karıştırıyorlar” diyerek, bunun kadrolaşmanın boyutunu gösterdiğini söyledi.

Bunun üzerine CHP’li İnce, elindeki belgeyi Günay’a göstererek, ”İmza, Abdullah Kocapınar’a ait değilse, milletvekilliğinden istifa edeceğim. Aitse, sizde istifa edecek misiniz? Var mısınız?” diye konuştu.

BAYKAL’A “YARANMA” ÇABASI

Günay, İnce’nin CHP kurultayı öncesi çöp kutusundan belgeler çıkararak, PM üyesi olduğunu, şimdi de MYK üyeliğinin gündemde olduğunu ileri sürerek, ”Çok ağır şeyler söylerim, utanırsınız. Milletvekili olmak için insan arkadaşının aleyhine sahte belge düzenlemez” diye konuştu.

AYNAYA BAKIN BİR KERE…

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ”Kimse milletvekili olmak için ideolojisini satmadı” diye laf atınca Günay, şöyle konuştu: ”Hiç mi hoşgörüden nasibi olmayan bir gelenekten geliyorsunuz? Anlayamıyorum. 2002 yılında kurulmuş, sizin Parlamento dışında kaldığınız bir seçimde yüzde 34 oy almış, 2007 yılında yedi düvele karşı yüzde 47 oy almış bir siyasi partiyi töhmet altında bırakmaya çalışıyorsunuz. Aynaya bakın bir kere, aynaya bakın. Halk düşmanlığıyla sosyal demokratlığı nasıl bağdaştırıyorsunuz? Milli irade karşıtlığıyla sosyal demokrasiyi nasıl bağdaştırıyorsunuz? Yunus Emre’yi anlatmak için söz almışken, çok ağır şeyler söylemeyi yakıştırmam. Herkes konuşmadan önce aynaya bakmalıdır. Sonuçta hepimiz, milletin karşısında aynaya çıkacağız. Hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız.”

BAYKAL’IN GÖZÜNE GİRME ÇABASI

Günay, sözlerine tepki gösteren CHP’li İnce’ye, ”Bana çatarak Baykal’ın gözüne gireceğine zannediyorsan, yolun açık olsun” karşılığını verdi. Günay, CHP’de yönetim kadroları ile milletvekili adaylarının belirlenmesine ilişkin çeşitli iddialar bulunduğunu söyledi.

İnce’nin, ”Onu söyleyen şerefsizdir” diye tepki göstermesi üzerine Günay, ”Onu diyen şu anda partinizin Genel Başkanı tarafından çok önemli bir noktada görevlendirildi. Onu örnek alıyorsun” dedi. Günay, İnce’ye, ”Siz bu yöntemle devam ederseniz, MYK’ya girersiniz” karşılığını verdi.

Bu yazı toplamda 1354, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum