cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


HASAN CELAL GÜZEL’DEN İLGİNÇ TEKLİF

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

HASAN CELAL GÜZEL’DEN İLGİNÇ TEKLİF

Güzel’in Baykal’a SAV önerisi !
Bugünlerde çok acınacak halleri var diyen Hasan Celal Güzel CHP’nin politikasını eleştirdi bir de öneride bulundu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, darbelerin çeşit çeşit olduğunu ifade ederek, ”Türkiye, bu defa yargı darbesine maruz kalmış durumdadır. Bunun hukukla hiçbir alakası yok. Bunu mahkemenin işi zannetmeyin” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi’nin düzenlediği, ”Demokratikleşme ve Devlet Yönetimi” konulu konferans, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Konferansta konuşan Güzel, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından 51. konferansını verdiğini belirterek, ”Konferans talebi artınca ‘eyvah rejim krizi var’ herhalde diyordum” diye konuştu.

Verdiği konferanslarda dinleyicilerden de çok şeyler öğrendiğini ifade eden Güzel, şunları kaydetti:

”Mesela hiçbirimizin aklına ‘yargı darbesi’ lafı gelmemiş. Ben konferans sırasında bunu duydum, kullandım ve hemen yaygınlaştı. Bu, yargı darbesi gerçekten. Darbeler çeşit, çeşit. Türkiye, bu defa yargı darbesine maruz kalmış durumdadır. Bunun hukukla hiçbir alakası yok. Bunu mahkemenin işi zannetmeyin. Yargıtaylar, Danıştaylar, Anayasa Mahkemeleri bunların şu anda hukukla ilgilendiklerini sanmayın. Bunlar şu anda siyasi parti gibiler. Birisi Anayasa Mahkemesi Partisi, biri Yargıtay Partisi, diğeri Danıştay Partisi.”

Güzel, milletin iradesine rağmen çok rahat bir şekilde partilerin kapatıldığını ileri sürerek, ”Yedi tane bürokrat çıkıyor 70 milyonun reyini çöp tenekesine gönderebiliyor. Siz de bunun adına demokrasi diyorsunuz öyle mi? Bu olsa olsa bir avuç oligarşik bürokratın, despotun hakimiyetidir” diye konuştu.


İnsan ancak bu kadar rezil olabilir. Çocukların dahi yapmayacağı şekilde telefonunu açık bırak, kimseyle konuşmadım de, sonra da ne diyeceğini şaşır. CHP’nin gayri ciddiliğini, provokatörlüğünü; ne derece gerçek dışı iddialar, nasıl paranoyakça eğilimler içinde bulunduğunu bundan daha iyi hiçbir şey gösteremezdi. Sen kalk, bütün istihbarat birimlerini, iktidar partisini, tüm devleti suçla, ülkeyi ayağa kaldır, sonra da çok basit ve gülünç izahı olduğu ortaya çıksın. Yapmaları gereken, özür dilemeleridir. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır şeklinde çıkamazlar ortaya. Genel sekreter, kendi genel başkanını bile tenkit etmiş. Daha evvel bir başka yerde Hazreti Peygamber’e hakarete yeltendi. Orada da ‘beni dinlediler’ dedi. Kameranın önünde söylediği ortaya çıktı.

CHP’nin politikasını da eleştiren Güzel, ”Bugünlerde çok acınacak halleri var. Hakikaten hallerine baktığım zaman gülesim geliyor. Adam telefonunu kapatmayı unutmuş ortaya çıkmış Watergate diye bağırıyor. Siz kimsiniz Watergate kim. Yani Amerika’yı taklit edecekler ya, sonunda kendilerini nasıl müdafaa edecekler bilemiyorum. Bence bir kaç hafta konuşmama cezası verilse iyi olacak” dedi.

Dava sonunda AK Parti’nin kapatılacağını düşündüğünü belirten Güzel, şöyle konuştu:

”AK Parti’nin kapatılması için davası açılmasının iki sebebi var. Biri seçtiğiniz Cumhurbaşkanı’nın eşinin başörtülü olması. İkincisi ise yüksek öğrenim kurumlarındaki başörtüsü düzenlemesi için Anayasa değişikliği. ‘Vay siz Anayasayı mı değiştiriyorsunuz, biz sizin partinizi kapatırız’ demişlerdir.”

Bu yazı toplamda 1197, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum