cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


HÜKÜMET’E 27 MAYIS VE MENDERES GÖNDERMESİ

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

HÜKÜMET’E 27 MAYIS VE MENDERES GÖNDERMESİ

MHP’li Bal da Baykal gibi tehdit etti
Hükümete sürekli 27 Mayıs’ı ve Adnan Menderes’i hatırlatarak korku vermeye çalışan CHP’den sonra MHP’li Faruk Bal da aynı yöntemi kullandı.

CHP İLE AYNI TAKTİK

Tüm Yargı Mensupları Derneği, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Ankara Barosu, “Yasama, Yürütme, Yargı İlişkileri ve Yargı Bağımsızlığı” konulu panel düzenledi. Panelde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, 1950’lerde Demokrat Parti’nin iki kere üst üste tek başına iktidar olduğunu hatırlattı. Demokrat Partinin, ikinci dönemindeki uygulamalarına toplumun tepki göstermeye başladığını anlatan Bal, “O zaman yargıyla cebelleştiler. İhtilalle karşılaşan Türkiye çok şey kaybetti.” dedi. Hükümet’in, tarihten ders almadığını iddia eden Bal, Hükümet’in, seçimlerde yüzde 47 oy aldığı için her şeyi yapacağı inancında olduğunu savundu.

AK Parti’nin aldığı yüzde oy oranının hormonlu olduğunu ileri süren Bal, halkın, Başbakan Erdoğan’ın bile seçimlerden birkaç ay önce oy oranlarının yüzde 30 olduğunu söylediğini ileri sürdü. Bir partinin oyunun, bu kadar kısa sürede yüzde 17 artamayacağını söyleyen Bal, bunu, Cumhurbaşkanı seçim sürecindeki gelişmelere bağladı.

Bir dinleyicinin başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliğine Partisi’nin destek vermesine ilişkin sorusunu üzerine Bal, şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesinin her kararı doğru değildir. Mahkeme, kendisine verilen yetkinin sınırını aşarak karar vermiştir. Devletin dört hizmetinin üçünde ayrım yok. Adalet, sağlık ve güvenlik hizmetleri verilirken, kimse başörtüsüne bakmıyor. Yükseköğretim de sorun var. Buradaki ayrımın önlenmesi açısından destek vermiştik.”

MECLİS’E DEĞİL YARGIYA SAHİP ÇIKILMASINI İSTEDİ

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay da Türkiye’nin gündeminde yargının Başbakan’a nasıl bağlanacağının olduğunu savundu. Okay, “İktidar, siyasal rakibiymiş gibi, yargı üzerinden polemik yapıyor.” dedi. Seçilmişlerin, atanmışların yetkilerini içine sindiremediğini kaydeden Okay, herkesin yargıya sahip çıkması gerektiğini söyledi.

ŞİMDİKİ MECLİS TALİ MECLİS

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise yargıya karşı fütursuz bir saldırı olduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet’i kuran iktidarın asli, bugünkü Meclis’in ise tali iktidarlar olduğunu anlatan İçli, tali iktidarların el atamayacakları konular olduğunu kaydetti.

YARGI YETKİSİNİ KULLANIYOR

YARSAV Başkanı Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Başbakan’ın sözlerine gönderme yaparak şunları kaydetti: “Anayasa Mahkemesinin verdiği bir karar üzerine, ‘Anayasa Mahkemesini kim denetleyecek?’ gibi bir soru ortaya atılıyor. Böyle bir şeyi söylememiz yargı bağımsızlığında söz konusu olabilir mi? Bu noktada yargı organları yetki görevlerini kullandığı zaman çok büyük hücumlara uğramaktadır.”

Bu yazı toplamda 1213, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum