cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


KAPATMAYA CHP’LİLER DE KARŞI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

KAPATMAYA CHP’LİLER DE KARŞI

CHP’liler ‘rekor oyla’ Baykal gitsin dedi
Metropol’ün yaptığı araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 72.9’u, Baykal’ın yeniden genel başkan olmasını istemiyor.

Baykal’ın gitmesini isteyen CHP’lilerin oranı ise yüzde 65.9’a ulaştı.

METROPOL Araştırma Şirketi’nin aralarında Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu ve Samsun’un da bulunduğu 26 ilde, 24-27 Nisan tarihleri arasında, toplam bin 205 kişi ile telefonla görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçları belli oldu. Buna göre, Deniz Baykal’ın yeniden CHP Genel Başkanı seçilmesine halkın yüzde 72,9’u karşı çıkarken, yüzde 17,8’i olumlu karşıladı. 22 Temmuz seçimlerinde CHP-DSP ittifakına oy veren partililerin yüzde 65,9’u da yine Baykal’ın yeniden lider seçilmesine olumsuz bakıyor. Destekleyenlerin oranı ise sadece yüzde 29.7.

KAPATMAYA CHP’LİLER DE KARŞI
ARAŞTIRMAYA katılanların yüzde 65,6’sı AK Parti’ye karşı açılan kapatma davasına tepkili. Yüzde 27’lik bir kesim ise davaya destek veriyor. AK Parti, kendi seçmenlerinin yanı sıra diğer partililerden de bu konuda destek görüyor. AK Parti’nin kapatılmasına tepki gösteren CHP’lilerin oranı da yüzde 21,4’ü buldu.

EN BEĞENİLEN LİDER ERDOĞAN
KATILIMCILARA, bugün seçim olsa hangi partiye oy vereceği de soruldu. Buna göre, kararsızlar ve sandığa tepki gösterenler dağıtılmaksızın halkın yüzde 44,6’sı AK Parti dedi. Katılımcıların yüzde 12’si CHP’ye, yüzde 6.6’sı MHP’ye oy vereceğini söyledi. Ankette, en çok beğenilen lider olarak ise yüzde 26.5 ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk sırayı aldı. Erdoğan’ı, yüzde 12.5 oranıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül izledi. CHP lideri Deniz Baykal’ın beğenilme oranı ise yüzde 3.2’de kaldı.

STAR

Bu yazı toplamda 1183, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum