cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


KÖŞE YAZARLARI SAV’A KIZGIN

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

KÖŞE YAZARLARI SAV’A KIZGIN

Bu Önder Sav’ın üçüncü gafı !
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, istifasını isteyenler için kullandığı ‘yazar bozuntuları’ ifadesi gazetecilerin sert tepkisini çekti.

Konu, bugün Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nda masaya yatırılacak.

Suçlanan köşe yazarları da, Sav’ın sözlerini, Hz. Muhammed’e (sav) ve hac ibadetine yönelik alaycı ifadeler ile dinlenme fiyaskosunun ardından ‘üçüncü gaf’ olarak değerlendirdi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Bu nobran kişiliğini gösteriyor. Hem yaptıklarından utanmayıp hem de karşısındakini suçluyorsun. Bunun adı şark politikası ve şark kurnazlığıdır.” dedi. Radikal Gazetesi yazarı Haluk Şahin ise “Karşı karşıya geldiğimizde, neler söyleyeceğini merak ediyorum.” yorumunu yaptı.

CHP Genel Sekreteri Sav, önceki gün Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapılan toplantıda telefon skandalının ardından sürdürdüğü konuşmama ilkesini sona erdirirken, yeni bir tartışmaya da kapı araladı. Aralarında Taha Akyol (Milliyet), Reha Muhtar (Vatan), Ahmet Hakan Coşkun (Hürriyet) ve Haluk Şahin (Radikal)’in de bulunduğu gazeteci ve yazarlara cevap veren Sav, “Beni gerici basın genel sekreter yapmadı, Mustafa Kemal’in CHP’sinin kurultayı seçti. Danışacağım yer zavallı yazar bozuntuları ya da gerici basın değildir. Danışacağım yer, CHP’lilerdir.” dedi.

Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, bu sözlere karşılık hem kişisel hem de Basın Konseyi Başkanı olarak açıklama yapmayacağını ifade ederken, Basın Konseyi Genel Sekreteri Özer Yelçe, konsey yüksek kurulunun bugünkü toplantısında Önder Sav’ın sözlerinin masaya yatırılacağını bildirdi. Yelçe, konu hakkında bir görüş beyan edip etmeyeceklerinin bu toplantıyla belli olacağını söyledi.

Sav’ın istifa etmesini isteyen yazarlar ise açıklamalara sert karşılık verdi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, son açıklamaların Sav’ın nobran bir kişiliği olduğunu gösterdiğini söyledi.

Her insanın hata yapabileceğini; ama hatanın ardından özür dilemeyi bilmesi gerektiğini belirten Hakan, “Önder Sav, özür dilemesini bilmeyen birisi olduğunu gösterdi. Hem yaptıklarından utanmayıp hem de karşısındakini suçluyorsun. Bunun adı şark politikası ve şark kurnazlığından başka bir şey değildir.” dedi.

Radikal Gazetesi yazarı Haluk Şahin de Sav’ın açıklamalarının seviyesizce ve kabul edilemez olduğunu belirtti. CHP’nin bunun karşısında sessiz kalmamasını isteyen Şahin, “Açıklama Önder Sav’ın kısa sürede yaptığı üçüncü gaf olarak kayıtlara geçecektir. Bir gün karşı karşıya geldiğimizde, kullandığı bu vahim ifadelerden sonra yüzümüze neler söyleyeceğini merak ediyorum.” diye konuştu.

ZAMAN

Bu yazı toplamda 1913, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum