cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


MECLİSİN ALANI ÇOK DARALTILDI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

MECLİSİN ALANI ÇOK DARALTILDI

Muhsin Yazıcıoğlu’ndan uyarı
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak önemli uyarılarda bulundu.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak ”Bu dava kapanmayla sonuçlanırsa çok bilinmeyenli denklemlerle karşı karşıya kalacağız. Dolayısıyla da Türkiye bir erken seçime mecbur hale gelebilir” dedi.

Yazıcıoğlu, Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde bir diş kliniğinin açılışına katıldı. Açılış kurdelesini kestikten sonra verilen kokteylde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, ”Kimsenin 1 ay öncesini görebilecek durumu yoktur. Kurumların birbirine güveninin kaybolduğu ve komplo teorilerinin havada uçuştuğu ortamlar genellikle puslu ortamlardır. Bu ortamlarda kafa karışıklığı, siyasi belirsizlikler artar” dedi.

AK Parti hakkındaki kapatma davasına işaret eden BBP lideri şöyle konuştu:

”Şimdi bir mahkeme var. Benim temennim kapanmayla sonuçlanmamasıdır. Çünkü ben siyasi partilerin terör odaklı olmadığı sürece kapatılmasına karşıyım. Ancak devam eden bir dava var. Bu dava kapanmayla sonuçlanırsa çok bilinmeyenli denklemlerle karşı karşıya kalacağız. Birçok denklem ortaya çıkabilir, öyle görülüyor. Dolayısıyla da Türkiye bir erken seçime mecbur hale gelebilir. İlla bu olur demiyorum, ama bu ihtimal gittikçe kuvvetleniyor. Tabii AKP’nin kapatılma davasının sonuçları bunu belirleyecek.

Ben ülkemizin böylesi bir istikrarsızlık ortamına girmesinin Türkiye için ciddi yeni sorunlar getireceğini düşünüyorum. Çünkü dünyada ekonomik krizlerin yaşandığı bir ortamdayız. Türkiye’ye etkileri mutlaka olacak. Aslında kriz dönemleri bir avantaj da olabilir. Eğer Türkiye kendi istikrarını koruyabilirse, bir finans merkezi haline gelebilir. Bunu belirleyecek olan da içerideki hukuki süreçtir.”

-”MECLİSİN ALANINI ÇOK DARALTMIŞTIR”-

Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin dün yaptığı yazılı açıklamaya ilişkin sorular üzerine de şöyle dedi:

”Tabii, Anayasa Mahkemesi kendini koruma refleksini gösterecek. Bu gayet doğal. Yani TBMM’de bir anayasa değişikliği yapıldı ve ben buna oy kullandım. Meclisin ekseriyetle almış olduğu bir anayasa değişlikliğinin durdurulması tabii Meclisin alanını çok daraltmıştır. Siyaset alanını son derece daraltmıştır. Bu, kuvvetler ayrılığını da büyük ölçüde ortadan kaldıran bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Tabii ki bu açıdan eleştiriler yapıyoruz. Ama mahkemenin kendini koruma refleksini ortaya koymasını da garipsememek lazım.”

Diş kliniğinin açılışına Yazıcıoğlu’nun yanı sıra Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mutalip Ünal, Gölbaşı Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, EPDK Denetim Dairesi Başkanı Mehmet İbiş katıldı.

CİHAN

Bu yazı toplamda 2689, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum