cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


MUSTAFA ÖZYÜREK’İN ÇIKIŞI HERKESİ ŞAŞIRTTI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

MUSTAFA ÖZYÜREK’İN ÇIKIŞI HERKESİ ŞAŞIRTTI

CHP’den ilginç sözleşme itirafı
Kanaltürk’ü ‘para karşılığı yayın organı yaptıkları’ Ahlaksız Sözleşmeyi savunan Özyürek ‘Kanaltürk tüm şartları yerine getirdi.

CHP ile Tuncay Özkan’ın sahipliği dönemindeki Kanaltürk arasında imzalanan 3.5 milyon dolarlık ‘Ahlaksız Sözleşme’yle ilgili konuşan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Kanaltürk verdiği tüm sözleri tuttuğu için şirketin yüzde 40 hissesine rehin konulmadığını açıkladı. Kanaltürk’ün ‘Ahlaksız Sözleşme’deki ‘CHP reklamını ücretsiz yayınlama’, ‘CHP’nin göstereceği uzmanları ekrana çıkarma’, ‘Parti politikası dışında yayın yapmama’ gibi yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiği CHP tarafından doğrulanmış oldu.

PARAYLA YAYINIMIZI YAPTI

ÖZYÜREK sözleşmedeki Kanaltürk’ün yüzde 40’lık hissesinin CHP’ye rehin verilmesiyle ilgili maddeyi savunurken ‘Sözleşmede yer alan hükümlerin yerine getirilmesi için yüzde 40’lık hisse teminat, güvence olarak sözleşmede belirtilmiş. Eğer sözleşme hükümleri yerine getirilmemiş olsaydı o hisseleri rehin alabilirdik ama sözleşme hükümlerine uyulmuştur ve böyle bir rehin gerçekleşmemiştir. Kanaltürk sözleşmeye uygun olarak CHP mitingleri ve etkinliklerini yansıtmıştır’ diye konuştu.

YARGININ KARAR VERMESİ GEREK

KIRIKKALE Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç Adnan Küçük, Kanaltürk ile CHP arasındaki ‘Ahlaksız Sözleşme’ ile ilgili olarak ‘Ortada yapılan bir sözleşme var, sözleşmeyle yapılan bir harcama sözkonusu. Siyasi partiler kanununa göre, siyasi partilerin harcamalarının her halukarda amaçlarına uygun olması gerekiyor. Bunlar yargısal takdir alanına giriyor. Bu yargısal değerlendirmeyle ortaya çıkacak bir durum’ dedi.

119 ŞİRKETİ VAR

YRD. Doç Küçük ‘CHP Anayasa’nın 69., Siyasi Partiler Kanunu’nun 67. maddesine aykırı olarak İş Bankası dahil 2 banka ve finans kurumu, onun yanında 119 küsür şirkete ortak. Buralardan yılda 110 milyon YTL gelir elde ediyor. Buna rağmen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiyor’ diye konuştu.

STAR

Bu yazı toplamda 4107, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum