cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI

Başbakan Erdoğan’ın son hali
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bugün İstanbul’da, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin açılışını yaptı.

Gözündeki rahatsızlık sebebiyle programa güneş gözlüğüyle katılan Erdoğan, gazetecilerin geçmiş olsun dileklerine daha iyiyim şeklinde cevap verdi.

Müslüman ilim adamlarının Dünya bilim ve teknoloji tarihine yaptıkları katkıları belgeleyen ve gün yüzüne çıkaran İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi artık Almanya’dan sonra İstanbul’da da ziyaret edilebilecek. Uzun zamandır heyecanla beklenen açılış bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’de katıldı. Kurdela kesimi sırasında Onur Öymen’in arkada kalmasına Devlet Bakanı Mehmet Aydın müdahale etti.

Müzenin mimarı Almanya Göte Üniversitesi’nde çalışmalarını devam ettiren Türk profesör Fuat Sezgin. 84 yaşında olan ve 27 dilde orjinal kaynak taraması yapabilen Fuat Hoca’nın ölmeden öncesi son arzuzu Almanya’da kurduğu müzenin aynısını İstanbul’da açabilmekti.

Başbakan Erdoğan konuşmasında sık sık Fuat Hoca’ya saygılarını ifade etti ve müzenin açılması için gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. Erdoğan Avrupa’da bilimsel ve teknolojik gelişmenin merkezinde sadece Avrupa Medeniyeti’ni görme gibi bir yanılgının hakim olduğunu belirtti ve yanılgıları bu müzenin düzelteceğine işaret etti.

Gözündeki rahatsızlık dolayısıyla son birkaç gündür programlarını iptal eden Başbakan Erdoğan, müzeye verdiği önemi göstererek açılışa katıldı. Siyah güneş gözlüğü ile programa katılan Erdoğan’ın zaman zaman rahatsız olan gözünü mendille sildiği gözlendi.

Erdoğan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen müzeyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı. Müze ziyareti sonrası basın mensupları Başbakan Erdoğan’a “Geçmiş olsun” temnennilerini iletti.

Erdoğan daha sonra Üsküdar’daki evine geçerek çalışmalarını burada sürdürdü

SAMANYOLUHABER

ERDOĞAN, GÖZ MUAYENESİNDEN GEÇTİ


Bu yazı toplamda 1105, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum