cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


SAVUNMA BAKANLIĞI ”BAKAYA POLİS” RAKAMINI AÇIKLADI

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

SAVUNMA BAKANLIĞI ”BAKAYA POLİS” RAKAMINI AÇIKLADI

Savunma Bakanlığı’ndan polis açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, askerlik hizmetini yerine getirmemiş Emniyet mensubu yükümlülerin toplam miktarını açıkladı.

Savunma Bakanlığı’ndan ‘bakaya polis’ açıklaması
Milli Savunma Bakanlığından, askerlik hizmetini yerine getirmemiş Emniyet mensubu yükümlülerin toplam miktarının 2 bin 590 kişi, bunlardan bakaya olanların sayısının ise 229 kişi olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde, ”Ağustos 2008 yedek subay celbinde 42 bin bakaya polisin askere alınacağı ve bu suretle emniyet teşkilatında personel sıkıntısı yaşanacağına ilişkin asılsız haberler yer aldığı” ifade edildi.

”Askerlik hizmetini yerine getirmemiş Emniyet mensubu yükümlülerin toplam miktarı 2 bin 590 kişi, bunlardan bakaya olanların miktarı ise 229 kişidir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Bu rakamlar dikkate alındığında, söz konusu haberlerin tamamen gerçek dışı olduğu anlaşılmaktadır.

Asker alma hizmetleri, Milli Savunma Bakanlığınca hiçbir meslek grubu ayrımı gözetilmeksizin yasal mevzuat çerçevesinde sürdürülmektedir. Kaldı ki 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’na uygun olarak erteleme hakkı bulunan yükümlülerin askere sevkleri tehir edildiği gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yükümlülerin sevkleri bu kurumların talepleri halinde de yasal mevzuat çerçevesinde ertelenebilmektedir.”

Bu yazı toplamda 1864, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum