cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Serter, Meclis’i karıştırdı

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in Fethullah Gülen’i hedef alan konuşması, Meclis’te gergin dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

İstanbul Üniversitesi’ndeki anti-demokratik uygulamalarıyla adından söz ettiren ardından ulusalcı mitinglerde boy gösteren Serter’in, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken, lafı dönüp dolaştırıp Gülen’e getirmesi, milletvekillerinin tepkisini çekti.

Meclis Bütçe görüşmelerine CHP’li milletvekillerin ortamı geren açıklamaları damgasını vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken söz alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yurt dışında açılan Türk okullarına yönelik övgü dolu sözlerini eleştirdi ve lafı dönüp dolaştırıp Fethullah Gülen’e getirdi.

“Devrimci, elinde bıçak, belinde silah olan biri değil, elinde kalem kalbinde iman. ‘Muhterem Hocaefendi okullar açarak eğitime katkıda bulunuyor’ diyor. Fethullah Gülen’i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır.”

Dünyanın dört bir yanında açılan sevgi okulları, o ülkelerin devlet başkanları ve bakanları tarafından da takdirle anılıyor. Hal böyleyken Serter’in yaptığı bu tuhaf çıkış, milletvekillerinden tepki gördü.

Meclis’i geren bu konuşmaya Ak partili vekiller, sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. CHP Manisa Milletveili Şahin Mengü ise tepkileri içine sindiremeyip Ak Partililerin üzerine yürüdü.

AK Partili Bayram Özçelik “Meclis’i niye karıştırıyorsun” diyerek Serter’e çıkıştı. CHP’liler ise bu sözler üzerine Özçelik’e karşılık verdi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, tansiyonun bir hayli yükselmesi üzerine, oturuma kısa bir süreliğine ara verdi.

Bu yazı toplamda 2003, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum