cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


SON HABER

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

SON HABER

Bakanlar Kurulu’nda neler görüşüldü?
Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek konuşuyor.

Çiçek’in konuşmasından notlar:

– İstanbul’un 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olmasını konuştuk. Bugünkü toplantıda İstanbul’da şahıslara ait olan tarihi yapılar ve tarihi yapılar içindeki ruhsatsız yapıların ortadan kaldırılması ve bunların daha iyi kullanılması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı kapsamlı bilgi sundu.

– Genel gidişatla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

– SORULAR CEVAPLAR

– Bakanlar Kurulu’na GAP ile ilgili toplantı yapıldı ve ilgili kurumlara direktif verildi. Artık ilgili kurumlar bir araya gelerek hükümetin bu kararını değerlendirecek. Dünyadaki en önemli 4 projeden birisi. Çeşitli nedenlerden dolayı bitirilemedi. Hükümet olarak GAP projesinin bir an önce bitirilmesi bakımından gerekli kaynak temin edildi. Yakın takip ile tamamlanmasını takip edeceğiz. Bakanlar Kurulu’nda bu konu konuşulmadı.

– Kapatma davası ile ilgili savunma Anayasa Mahkemesi’ne verildi. Bakanlar Kurulu’nda bu konu konuşulmadı. Partinin takip ettiği usul kendiliğinden var. Bugün parti olarak esas olarak savunmasını ismi geçenlerle birlikte partili arkadaşlar takdim etti. Bundan sonra başkaca bir eksiklik yoksa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sözlü olarak görüşlerini söyleyecek. Mahkemenin belirlediği bir tarihte bir kişi sözlü olarak mahkemeye arz edecek. Daha sonra mahkeme kararını verecek. Bizim yönümüzden 29 Haziran’da bitiyordu. Davanın uzamasını istemedik. Davanın uzaması ülkeye büyük bir yük getiriyor. İlk defa tek başına iktidardaki bir partiye dava açılıyor. Onun için geçmiş olan davalardan farklı olarak belirsizliğin ortadan kalkması için ek süre de istemedik.

– Geçtiğimiz grup toplantısında Temmuz ayında da çalışma yönünde teklif geldi. Geçen yıl da çalışmıştık. Meclisin gündemindeki konular nedeniyle olağanüstü çalışmalarımız da olmuştu. Onun için gündemdeki konular önemli konular. Onlar ne kadar erken süre içinde çıkarsa meclis de tatile çıkar.

– Diğer binada yapılmasının bir anlamı yok.

– Başbakan haberlerden de bildiğimiz gibi Başbakan Terim ve Kahveci’yi aradı tebriklerini iletti. Gidip gitmeyeceğini bilmiyorum ama imkan varsa gitmesini ben de isterim. Kendi aramızda gündem olarak konuşmadık ama her Türk vatandaşı gibi biz de aramızda konuşuyoruz.

Bu yazı toplamda 4679, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum