cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


The Economist Baykal’ı çok üzecek!

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Dünyanın sayılı dergilerinden “The Economist” Baykal’a “teflon lider” dedi.

‘The Economist’in yaptığı bu açıklama Baykal’ı çok üzer. Çünkü dergi Baykal’ın özellikle önem verdiği bir dergidir. Hemen her hafta Meclis’teki grup toplantısında konuşurken ‘The Economist’ten bir alıntı yapar. Derginin yaptığı Türkiye tespitleri ve araştırmalarını özellikle irdeler. Bazen yaptığı tespitlere katılır, bazen tam karşısında durur ama derginin adını anmadan geçmez. Çünkü The Economist’in dünyadaki gücünü bilir. İşte o yüzden derginin Baykal için yaptığı “teflon” benzetmesi onu özellikle üzer.

ETKİSİZ MUHALEFET

Economist bu haftaki sayısında, “Etkisiz muhalefet” başlığı altında CHP’ye ilişkin bir habere yer verdi.

Dergi, 22 Temmuz seçimlerine gidilirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanamaması halinde AK Parti’nin liderliğinden ayrılacağını söylediğini ve CHP lideri Deniz Baykal’ın da Rodos’a kadar yüzeceğini söylediğini hatırlattı.

BAYKAL HİÇ SEÇİM KAZANAMADI

Seçimlerden AK Parti’nin zaferle çıktığını hatırlatan dergi, “Kimse, 69 yaşındaki liderin Rodos’a yüzmesini beklemiyordu. Ancak, en sıkı destekçileri bile Baykal’ın liderlikten ayrılacağını düşünüyordu. 1992’de CHP’nin başına geçen Baykal, hiç seçim kazanamadı. 1992’deki seçimlerde, CHP meclise bile giremedi.” dedi.

KENDİ LEHİNE DEĞİŞTİRİLEN KURALLAR

Dergi, Baykal’ın istifasına yönelik internet sitelerinin bile kurulduğunu ancak geçen hafta sonunki parti kongresinde Baykal’ın, kendi lehine değiştirilmiş kurallarla, onuncu kez liderliğe seçildiğini yazdı.

KAPATILMA DAVASI SİYASİ KRİZİ TETİKLEDİ

Economist, AK Parti’ye kapatılma davasının açılarak siyasi krizin tetiklediğini hatırlatarak, “Sözünü güvenilir bir muhalefet eksikliği Türkiye’nin kırılgan demokrasinin son siyasi krizden yara almadan kurtulması daha da zorlaştırdı.” yorumunda bulundu.

301’İN DEĞİŞTİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü haırlatan dergi, askerlerin 27 Nisan’da yayınladığı e-bildiriye CHP’nin ses çıkarmadığını kaydetti. Ayırca, dergi, CHP’nin Irak’ın kuzeyine girilmesini istediğini belirterek 301’in değiştirilmesine de karşı çıktığını yazdı.

GİDEREK HALKTAN KOPUYOR

CHP’den 8 yıl önce istifa eden Taha Erdem’in açıklamalarına yer veren dergi, Erdem’in Türkiye’deki nüfusun yarısından fazlasının 30 yaşın altında olduğunu ve kadınların yarısının da başını örttüğünü söylediğini yazdı. Dergi, Erdem’in CHP’nin “giderek artan oranda halktan koptuğunu ve milyonlarca laiklik yanlısı Türk’ün yüzlerini dönecek bir yer bulamadığını” söylediğini kaydetti.

TEFLON BAYKAL

Ayrıca, CHP’nin yabancı düşmanı tavırları nedeniyle Sosyalist Enternasyonel’den çıkarılması çağrılarının da bulunduğunu hatırlatarak, “CHP’nin teflon lideri, bu durumla çok umursamadı.” yorumunda bulundu.

Bu yazı toplamda 1266, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum