cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


”TÜRKİYE İLE ÖVÜNMEMİZ GURURLANMAMIZ GEREKİR”

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

”TÜRKİYE İLE ÖVÜNMEMİZ GURURLANMAMIZ GEREKİR”

Gül, 2-2 ‘den sonra ne düşündü?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Almanya arasında oynanan yarı final maçının sonucunu değerlendirirken, ”Başımız dik, gururluyuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Almanya arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçının sonucunu değerlendirirken, ”Başımız dik, gururluyuz” dedi.

Gül, yarı final maçını bakanlar ve diğer yetkilerle birlikte St. Jakob Park Stadı’nın VIP tribününden izledi.

Gül, Türkiye’nin attığı gollerden sonra sevinç gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, maçın ardından şu değerlendirmeyi yaptı:
”Tabii ki hepimiz üzüldük, ama hepimizin çok gururlu olması gerekir. Bu akşam bu maçı oynamak büyük başarıydı. Bu maçta nasıl oynadıkları ortada. Hep beraber seyrettik. Herkes, ‘Türk Milli Takımı çok güzel oynuyor’ dedi.

Neticede tabii ki maç bu, netice böyle oldu. Herkes, ‘bu sizin hakkınızdı’ dedi, ama netice de bu. Dolayısıyla bunu kabullenmek durumundayız. Bütün vatandaşlarıma söyleyeceğim şey şu: Çok üzüldük ama milli takımımızla, futbolcularımızla, antrenörle, yöneticileriyle gerçekten gurur duymamız gerekir.

Başımız dik, gururluyuz. Bütün Türklerin dünyanın her tarafında başı dik, ama maçın neticesi böyle. Tabii ki coşkulara çok alışmıştık, fakat yine de coşkumuzu kaybetmememiz gerekir. Milli takımımızla, Türkiye ile övünmemiz, gururlanmamız gerekir.”

”Skor 2-2 olduğunda maç bize dönecek diye düşündünüz mü?” sorusuna Gül, şu yanıtı verdi:

”Açıkçası, 2-2 olduktan sonra ‘Bu yine penaltıya kalır ve biz alırız’ demiştim ama ne yapalım kısmet böyleymiş. İndim, sporcularla da konuştum. Fatih Terim’le de konuştum. Tabii ki hepsi çok üzgün, ‘Üzülmeyin. Hepinizle gurur duyuyoruz. Elinizden geleni her şeyi yaptınız’ dedim. Nihayet bu futbol işte, çok iyi oynasanız da netice böyle oluyor.”

ŞAMPİYON TAKIM GİBİ KARŞILAYACAĞIZ

”Fatih Terim Milli Takımı bıraktığını açıklamış. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Gül, şunları söyledi:

”Ben aşağıda hepsini çok tebrik ettim. Tabii çok üzgün. Hakkımızdı ama ne yapalım netice böyle. Kendisine de futbolcularına da ‘Üzülmeyin. Sizi şampiyon takım gibi Türkiye’de karşılayacağız’ dedim. Gerçekten de öyle. İz bıraktı. Bu maç da herhalde hiç unutulmayacak maçlardan biri oldu. Ben bütün vatandaşlarıma herkese, bir kez daha hatırlatıyorum; Türkiye ile gurur duyalım, takımımızla gurur duyalım, oynanan futbolla övünelim. Ama netice böyle olduğu için neticeyi kabullenmekten başka bir yol yok.”

ÖYLE YAPMAMAK LAZIM

Cumhurbaşkanı Gül, LİG TV de soruları yanıtlarken de Fatih Terim’in Milli Takımı bırakacağına ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine, ”Onları bilmiyorum ama öyle yapmamak lazım. Yani neticede ortada büyük bir başarı var. Bu bir şanssızlık oldu. Maç… Olur böyle. Top yuvarlak, saha da düz. Bazen çok iyi oynayan takım kaybedebilir. Neticelere skorlara bakıp maçın analizini yapanlar, şimdi muhakkak ki bunun tahlilini en iyi onlar söyleyeceklerdir. Büyük bir üstünlük hakimiyet vardı ama neticeyi de kabullenmek zorundayız maalesef” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, maçı izlerken UEFA Başkanı Michel Platini’nin de yanında bulunduğunu belirterek, ”Hep, ‘çok iyi oynuyorlar’ dedi. O da maç bittikten sonra ‘Bu, maç… Netice böyle oluyor bazen’ dedi” şeklinde konuştu.

Bu yazı toplamda 1317, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum