cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


2010 BANK ASYA 1.LİG YÜKSELME GRUBU MAÇLARI PROGRAMI VE STADLARI

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

iki dakika güncel haber merkezi www.rafist.com

Bank Asya 1.Lig Yükselme Grubu maçları 17, 20 ve 23 Mayıs tarihinde  İstanbul’da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Sami Yen stadyumlarında oynanacak. Tff  tarafından sezon başında statüsü değiştirilerek tek devreli lig usulü ile oynanması kararlaştırılan Yükselme Grubu maçlarına 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1.Lig’i 3,4,5 ve 6. sırada tamamlayan takımlar katılacak. Tek devreli lig usulünü lider olarak tamamlayan ekip, Turkcell Süper Lig’e yükselen 3. ve son kulüp olacak.

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu maçları programı şöyle:

17 MAYIS 2010 PAZARTESİ (1. MAÇLAR)
KARŞIYAKA ALTAY Atatürk Olimpiyat 20.00
KONYASPOR ADANASPOR A.Ş. Ali Sami Yen 20.00
20 MAYIS 2010 PERŞEMBE (2. MAÇLAR)
ALTAY ADANASPOR A.Ş. Atatürk Olimpiyat 20.00
KONYASPOR KARŞIYAKA Ali Sami Yen 20.00
23 MAYIS 2010 PAZAR (3. MAÇLAR)
ALTAY KONYASPOR Atatürk Olimpiyat 19.00
ADANASPOR A.Ş. KARŞIYAKA Ali Sami Yen 19.00

TFF 2.Lig play-off maçları da 25, 27 ve 30 Mayıs tarihlerinde Antalya’da Antalya Atatürk ve Mardan stadyumlarında oynanacak. TFF 2.Lig play-off maçları, 2009-2010 sezonunda TFF 2.Lig Yükselme Grubu’nu 3. , 4. , 5. ve 6′ncı sırada bitiren takımlar ile klasman gruplarını lider tamamlayan 4 ekibin katılımı ile toplam 8 takım arasında oynanacak. Eleme usulü ile oynanacak play-off maçları sonucunda finali kazanan ekip, Bank Asya 1.Lig’e çıkacak 3. ve son kulüp olacak.

Kura çekiminde maçların bilet ücretleri de ortak kararla tespit edildi. Buna göre tüm maçlarda bilet ücreti 5 TL olacak.

Kulüp taraftarlarının statlarda oturacakları tribünler de her maça göre kura çekimi ile belirlendi. Buna göre; Karşıyaka-Altay maçında Altay taraftarı protokol, Karşıyaka taraftarı maraton, Konyaspor-Adanaspor A.Ş maçında Adanaspor taraftarı protokol, Konyaspor taraftarı maraton, Altay-Adanaspor A.Ş maçında Altay taraftarı maraton, Adanaspor taraftarı protokol, Konyaspor-Karşıyaka maçında Konyaspor taraftarı maraton, Karşıyaka taraftarı protokol, Altay-Konyaspor maçında Altay taraftarı protokol, Konyaspor taraftarı maraton, Adanaspor A.Ş-Karşıyaka maçında Adanaspor taraftarı maraton, Karşıyaka taraftarı protokol tribünlerinde maçı izleyecek.

YÜKSELME GRUBU PUAN USULU VE AVERAJ SİSTEMİ

Yükselme Grubu müsabakalarında, kazanan takıma 3 (üç), berabere kalan takımlara 1′er (birer) puan verilir, kaybeden takıma ise puan verilmez. Yükselme Grubu’nda puan eşitliği halinde aşağıdaki kriterler sırasıyla uygulanır:

A- İki takım arasında puan eşitliği varsa;

a-) İki takım arasında oynanan Yükselme Grubu müsabakası sonucuna bakılır, şayet bu müsabaka berabere tamamlanmış ise,
b-) Yükselme Grubu’ndaki gol averajına bakılır,
c-) Takımların gol averajının eşit olması durumunda Yükselme Grubu’nda daha fazla gol atan takım üst sırada yer alır.
d-) Bütün bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakalarındaki sıralamaya göre üstte olacak takım belirlenir.

B- Aynı puana sahip takım sayısı üç ise;

a-) Bu takımların birbirleriye oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)
b-) Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.
c-) Puan cetvelinde puan eşitliği varsa Yükselme Grubu’ndaki kendi aralarındaki puan cetvelindeki gol averajına bakılır.
d-) Gol averajı da eşit ise Yükselme Grubu’nda daha fazla gol atan takıma bakılır.
e-) Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu’ndaki sıralama belirlenir.

C- Bütün takımların puan eşitliği halinde;

a-) Puan cetvelindeki gol averajına bakılır.
b-) Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.
c-) Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu’ndaki sıralama belirlenir.

Bunun yanı sıra TFF 3.Lig play-off maçları 15-22 Mayıs’ta Muğla Atatürk ve Fethiye İlçe Stadı’nda oynanacak. TFF 3.Lig play-off maçları, 2009-2010 sezonunda TFF 3.Lig Yükselme Grubu’nu 3. , 4. ve 5′inci sırada bitiren takımlar ile klasman gruplarını lider tamamlayan 5 ekibin katılımı ile toplam 8 takım arasında oynanacak. Eleme usulü ile oynanacak play-off maçları sonucunda finali kazanan ekip, TFF 2.Lig’e çıkacak 3. ve son kulüp olacak.

Ayrıca bu sezon hayata geçirilen A2 Ligi’nin finalleri de 20-27 Mayıs tarihleri arasında Çorum ve Yozgat’ta oynanacak. A2 Ligi finallerine, normal sezonda grubunu ilk 2 sırada tamamlayan toplam 8 takım katılacak.

LİGİ OYNANACAK İL TARİH
1 BANK ASYA 1.LİG YÜKSELME İSTANBUL 17-20-23 MAYIS 2010
2 TFF 2.LİG PLAY-OFF ANTALYA 25-27-30 MAYIS 2010
3 TFF 3.LİG PLAY-OFF MUĞLA VE FETHİYE 15-22 MAYIS 2010
4 A2 LİGİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ÇORUM VE YOZGAT 20-27 MAYIS 2010

Bu yazı toplamda 2271, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum