cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Altın fiyatları Ağustos 2011 Durumu Sitemizde (döviz) 2011

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
Günün haberi: Altının ons fiyatı dün 1800 doları görerek tüm zamanların en yükseğini gördü. Altın bugün 1780 doların üzerinde işlem görüyor. Ons fiyatındaki rekor iç piyasadaki fiyatları yükseltiyor. Altının gramı 103 lirayı aşarken, çeyrek altın 171 lirayı gördüAltının her geçen gün yükselmesinden dolayı satışları düşen kuyumcular, günde 7-8 kez fiyat değişikliği yapıyor Tüm dünya ciddi bir krize mi gidiyor. Çeyrek altın 155 TL’yi geçti. Dolar Avro şaşırmış durumda Kapalıçarşıda altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Çeyrek altın 164 liraya kadar yükseldi.
ABD’nin kredi notunun düşmesi sonrası piyasalardaki satış dalgası ‘güvenli liman’ olarak görülen altının fiyatlarını yine rekora taşıdı. Altının ons fiyatı 1774 doları geçerek tüm zamanların zirvesine çıkarken, çeyrek altın da 164 liraya yükseldi.”YATIRIMCILAR POZİSYONLARINI KORUSUN”Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, hurriyet.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede, ” Dışarıda altının nereye gideceğini tahmin etmek zor. Dış piyasada dalgalanıyor. Sabah yükselmişti, sonra toparladı. ABD borsaları açıldığında yine yükselebilir. Akşam ABD Merkez Bankası toplantısının ardından yeninden düşebilir. İçeride arz – taleple dengelense de, dış piyasa altının hareketlerini takip etmek zor. Bu aşamada yatırımcıya al da diyemeyiz sat da. Kendi pozisyonlarını korumaları lazım. Ancak altın fiyatlarının gün içinde nereye gideceğini rakamsal olarak tahmin etmek zor” dedi.BİRAZ BEKLEMEK GEREKCNBC-e’ye değerlendirmelerde bulunan İstanbul Altın Borsası Başkanı Yunus Oğuzhan Aloğlu, “Altın gram fiyatı 100 liraya dokundu. Sonra geri geldi. Ancak gün içinde yine 100 doları görüp, üzerine çıkabilir. Şu noktada yatırımcılara altın al demek çok zor. Altın yatırımcısı zaten kar etti. Türk halkının zaten güzel bir altın tecrübesi var. Ciddi alımlar ve satın almalar için biraz beklemek gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Altının her geçen gün yükselmesinden dolayı satışları düşen kuyumcular, günde 7-8 kez fiyat değişikliği yapıyor. Fiyatı 690 lirayı gören cumhuriyet altını da kara borsaya düştü. Adapazarı Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Hakan Tenekeci, “Ata lira İstanbul’da da piyasada yok. Tasarruf altını dediğimiz kısım yastık altında duruyor şu an.” dedi.Hakan Tenekeci, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının her gün yeni bir rekor kırdığını söyledi. Yükselen altın fiyatlarının kuyumcu esnafını olumsuz etkilediğini kaydeden Tenekeci, www.haber50.com  “Altın fiyatlarının yükselmesi her geçen gün alım gücünü düşürüyor. İstanbul’da ki toptancı imalattan tutun perakendelere kadar herkeste büyük bir sıkıntı var. Kuyumcu esnafı artık nasıl bir ikinci ek işi ararım diye düşünmeli. Bu fiyatlarda altın satmak her geçen gün zorlaşıyor.” diye konuştu.Uluslararası piyasada altının ons fiyatının 1.772,20 dolara çıkarak rekorunu yenilediğini ifade eden Tenekeci, altında düşüş beklemediklerini dile getirdi. Vatandaşın altını yastık altında tuttuğunu anlatan Tenekeci, şöyle devam etti: “Altında düşüşü kuyumcular olarak beklemiyoruz. Düzeltmeler yapılıyor. Ama küçük çaplı düşmeler sonucunda altın üç ileri bir geri gidiyor. Bir iki yıl önce altın fiyatları 50-60 lira olduğu dönemde inanılmaz yükselişe geçince elindeki alyans, küpe ve yüzükleri dahi satanlar oluyordu. Şimdi daha da yükseldiği için ihtiyacı olan satıyor. İhtiyacı olmayan yükselecek diye elinde tutuyor altını. Satmaya da eskisi kadar gelen olmuyor. Altının fiyatı artmaya devam edecek. Yatırımı düşünenler altın almaya devam etsinler. Uzun vadede kesinlikle artacaktır. Bu gidişatla altının ons fiyatı 2 bin doları bulacağı gözüküyor.”Satış fiyatı 690 lirayı gören Cumhuriyet altınının kara borsaya kadar düştüğünü söyleyen Tenekeci, “Ata lira İstanbul’da da piyasada yok. Burada da bulmak zorlaşıyor. Ara sıra darphane basmıyor. Basmadığı için sıkıntı oluyor. Yastık altında biriktiği için Ata lira da ve beşli de sıkıntı yaşıyoruz. Reşat altınında da sıkıntı var. Tasarruf altını dediğimiz kısım yastık altında duruyor şu an. Ata lirada artık işçilik yapıyor. Eskiden ata lirada işçilik yoktu. Şimdi 15 lira gibi bir işçilik var. Fiyatlar gün içinde sürekli değişiyor. Eski günlerde üç günde bir tarifeyi değiştirirken şimdi günde 7-8 kez değiştiriyoruz. Hatta bezen değiştirmeyip bir sonraki değişimi bekliyoruz.” diye konuştu. Altın fiyatları Ağustos 2011 Durumu Sitemizde (döviz) 2011

Bu yazı toplamda 1065, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum