cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Mobilyada KDV ve ÖTV İndirimi

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Hükümetin açıkladığı mobilyadaki ötv indirimi bu yaz evlenmeyi düşünenlerin yüzünü güldürdü.ayrıca mobilya şirketleride buyaz rekor satış bekliyor..

Mobilya ÖTV KDV indirimi

Mobilya ÖTV KDV indirimi

Hükümetin “beşinci önlem paketinde” bulunan mobilyada KDV indirimi yüzleri güldürdü.hükümetin açıkladığı bı indirimin özellikle yaz aylarına denk gelmesini tam zamanında bulan mobilyacılar bu yıl satışların normalin üstünden artacağına inanıyor.ayrıca mobilyadan önce beyaz eşyaya yapılan ötv indirimi piyasada beyaz eşyalrın tükenmesine neden oldu.

Ekonomik önlem paketleri çerçevesinde beyaz eşyada yüzde 6,7 olan ÖTV sıfıra, ev ve ofis mobilyalarında uygulanan KDV ise yüzde 18′den yüzde 8′e indirildi. İndirimlerin açıklandığı tarihten itibaren ana firmaların bayilerinde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Otomotivde olduğu gibi önce bayi stoklarının erimeye başladığı, bayi taleplerinin canlanmasının da üretici firmalara yansıyacağı belirtiliyor.

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, KDV indiriminin müşteriyi tahmin inanılmaz derecede harekete geçirdiğini ve satışların ortalama % 30 civarında arttığğını belirtti . baharında etkisiylr satışların dahada artacağına inanan Doğan, “bu aralar bize gelen talepler doğrultusunda 3 aylık stoklar tükeniyor.” dedi
.
Yataş İcra Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın da, ötv indiriminin envanter problemi yaşayan şirketlerin yardımına koştuğunu belirtti .indirim paketi yeni açıklanmasına rağmen hareketlenmede ciddi artış olduğuğunu belirten Öztaşkın, ilerleyen zamnalarda bu artışın ilerleyeceğine inanıyor

Mobilya denince il akla gelen merkezlerden biri olan MASKO dada satışlar ciddi anlamda artış gösteriyor. bahar aylarında satışlarda çok büyük bi hareketlilik bekleyen Lazzoni Masko Şubesi Yetkilisi Mustafa Kayadibi, “kdv indirimi mobilya sektörü için en verimli zamana denk geldi. Kış daha durağan geçer, baharda evlilik hazırlıklarıda başladığından satışlarımız normalin üzerine çıkar ” diye belirtti.

İstikbal Bayii Mağaza Müdürü Hüsamettin Alan ise indirimin ilerleyen zmanlarda dahada belirginleşeceğini belirtti. şimdilik müşterilerin mağazalara daha çok indirimler ve fiyatlarla ilgili sorularını yöneltmek için geldiklerini söyleyen Alan, “KDV indiriminden önce firmaların çok büyük indirimleri. İstikbal & 30′a varan indirimler yapmıştı” dedi.

Bayii stokları azalıyor

Beyaz eşyada onaltı Mart’tan itibaren yürürlüğe giren ÖTV indirimi de firmaların stoklarını azaltmaya başladı.Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay, ÖTV indiriminin satışların artmasını sağladığını belirterek, “Satışlarımız son iki aya göre büyük ölçekli artış gösterdi.bu artışlara kampanyalarla destekleyerek arttıracağız” diye konuştu.

İndirimin etkisi bayileri de yüzünü güldürdü. indirimin satış oranlarınıı büyük ölçüde etkilediğini belirten Vestel Bayii Nizamlar Ticaret’in iş ortaklarından Ebru Kara ise “Bir ay önce kapımızamüşteri yok denecek kadar azdı. fakat şimdi iğne atsanız yere .düşmez.% 30 stokları azalttık” dedi. genelde evlilik hazırlığı yapan çiftlerin talep ettiğini söyleyen Kara, “çeyiz satışlarda en çok ilgiyi gören ler arasında yer alıyor ” dedi.

Arçelik Bayi Burhan Akın Ticaret Yetkilisi Sait Ateş, son aylarda krizden dolayı oluşan stokların azaldığını belirtti. “400000 TL’lik stok vardı, yarısı mart ayında gitti” diyen Ateş, “son aylarda satışlar durmuştu. ÖTV indirimi durağan piyasayı harekete geçirdi” dedi..

Bu yazı toplamda 2417, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum