cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Yeni Kapıkule Hamzabeyli Sınır Kapısı Açıldı

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

bug1074fa3f2074826e1by.jpg (300×225)Kapıkule Sınır Kapısı Tesisleri ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan, terörizmin, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, gümrük denetimlerinde hassasiyeti zorunlu hale getirdiğini belirterek, “Belirsizliğin ve istikrarsızlığın hüküm sürdüğü bir coğrafyanın yanı başında bulunan Türkiye, kaçakçılık konusunda dünyanın diğer ülkelerine göre daha dikkatli olmak zorundadır” dedi. Sınırların artık sadece birer formalite haline geldiğine de dikkat çeken Erdoğan, “Bugün sınır kapılarını modernize ediyoruz ama inanıyorum ki orta vadede bu kapıları da aramızdan kaldıracak ve artık schengene dahil olmuş olacağız” diye konuştu.
5 MİLYON KİŞİ BU KAPILARDAN GEÇTİ

Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen modernizasyonun, sınır kapılarındaki çileyi sona erdireceğini aktararak, “2008’de 5 milyona yakın yolcu 700 binden fazla araç bu gümrük kapımızı kullandılar. Gümrük kapıları ve hava alanları bir ülke hakkında hem ilk hem de son intibaları oluşturan yapılardır. Biz artık Kapıkule başta olmak üzere sınır kapılarımızda uzun araç konvoyları, uzun TIR konvoyları, bunları asla görmek istemiyoruz. Sınır kapılarının birer çile kapısına dönüştüğüne şahit olmak istemiyoruz. İşte bugün bu çilenin bittiği gündür. Yaptığımız çalışmalar, Türk misafirperverliğini sınır kapılarından başlatıyor, kaliteli hızlı ve güvenli hizmetler sunarak tüm misafirlerimizi modern Türkiye’ye kabul ediyor ya da modern Türkiye’den uğurluyoruz” ifadelerini kullandı.

YAZIN RAHATLAMA OLACAK

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Turizme baktığımızda burada da çok keskin bir artış çizgisi yakaladık. Bu boyutta bir ticaret ve turizm hacmi karşısında Türkiye’nin modern teknoloji donanımlı, geniş ticari alanlara sahip ve küresel rekabete hazır gümrük kapılarına sahip olması kaçınılmaz hale gelmiştir. Hem komşumuz Bulgaristan’a hem de Balkan ülkelerine, Avrupa coğrafyasına giriş çıkış bu modern kapılar üzerinden gerçekleştirilecek. Özellikle yaz aylarında ciddi miktarda artan geçiş trafiği bu modern kapılarımız sayesinde çok daha büyük bir rahatlamayı yaşayacaktır.”

Gümrük kapılarına 270 milyon yatırdık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap – işlet – devret modeli ile modernizasyonu gerçekleştirilen Kapıkule ve Hamzabeyli Gümrük sınır kapıları resmi bir törenle hizmete açıldı. Gümrük kapılarının modernizasyonu ile birlikte Kapıkule sınır kapısından araç geçiş kapasitesi 1,2 milyon adetten 4 milyona, Hamzabeyli’de ise 220 bin araçtan 500 bine çıkartıldı. Yenilenen gümrük kapılarında bekleme süresi ise 30 dakikadan 10 dakikaya düşürüldü. Açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, “TOBB olarak yapımı tamamlanan ve hizmet kapasitesi yaklaşık 4 katına çıkartılan bu kapılarda, ülke imajını zedeleyecek hiçbir aksaklık kalmamıştır. Bugüne kadar bu yatırımları gerçekleştirmek için 270 milyon lira harcadık. Bunu yaparken devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadı.” açıklamasında bulundu.

Avrupa imza attığı ahde bağlı kalmalı

Taşıma alanında yaşanan kota sorununa da değinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk şirketlerinin, Avrupa Birliği ülkelerinde giderek ağırlaştırılan taşıma kotaları yüzünden iş yapamaz hale getirilmekte olduğunu söyledi. Hisarcıkloğlu, “Türk karayolu taşıma şirketlerinin maruz bırakıldığı bu tip tarife dışı engeller hem etik değildir, hem de adi rekabet kavramına aykırıdır. Buna benzer şekilde Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin anlaşmalara aykırı bir şekilde uyguladıkları vize de ayrımcı ve hukuksuzdur. Bu nasıl bir gümrük anlayışıdır ki malların serbest dolaşımı sağlanacak, ama bu malları üretenlere ve taşıyanlara kısıtlama getirilecek.. Avrupa Birliği ülkelerini ve kurumlarını, kendilerinin hep büyük önem verdiklerini vurguladıkları birlik hukukuna ve anlaşmalara saygı göstermeye, altına imza attıkları ahde bağlı kalmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tören sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a günün anısına bir plaket takdim etti. Törende, Hamzabeyli sınır kapısı ile gerçekleştirilen canlı bağlantı sayesinde iki kapının açılışı aynı anda yapıldı.

Bu yazı toplamda 3179, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum