cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


2010 GÜNDE 10 BİN ADIMLA SAĞLIKLI YAŞAM

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
İki dakika güncel haber merkezi


Sağlık uzmanlarına göre, elektronik adım ölçerler insanları hareket etmeye motive edebiliyor.

Elektronik adım ölçerler giderek popülerleşiyor “hareket motive ediciler” olarak geçiyor kilo sağlık promosyon programlarında, ve kilo kaybı kliniklerinde, sporsalonlarında ve beden eğitimi derslerinde. Avuç içi boyutundaki aletler belinize takılıyor ve attığınız adımları kaydediyor, bazı daha gelişmiş modelleri gittiğiniz mesafeyi ve yaktığınız kalorileri ölçüyor. İyi sağlık için çoğu uzmanın dediğine göre hedef günde 10,000 adım.

“İnsanlar bunu seviyor çünkü ne kadar aktif veya hareketsiz oldukları halkımda hemen bir geri bildirim alıyorlar.”diyor, Knoxville Tennessee Üniversitesi’nde egzersiz bilimi üzerine profesörlük yapan Davit Basett. Eski model mekanik adım ölçerlere nazaran yeni elektronik versiyonlar çok doğrular diyor araştırmasında Spor ve Egzersizde Tıp ve Bilim dergisinde çıkan beş popüler modeli deneyen Bassett.

Bassett diyor ki, Japonlar 10 yıldan fazladır hareketsizlikle savaşmak için elektronik adım ölçerleri kullanıyorlar. Japonca’da “manpo-kei” takma adını alan ve “10,000 adım metresi” emek olan aletler ABD’ye 1990’arın ortasında günlük araştırma çalışmalarında aktivite seviyelerini görmek için egzersiz bilimciler tarafından getirilmiştir.

“Çoğu araştırmacı, az ve orta derecede aktivite seviyelerini kaydetmek için anketler kullanırdı” diyor. “Ama doğruluları şüpheliydi çünkü insanlar genelde kaç basamak çıktıklarını ya da ne sıklıkla çıkıp yürüdüklerini hatırlamakta zorlanıyorlar.”Tam tersine, elektronik adım ölçerler günlük hayat aktivitelerini çok doğru kaydediyor. Araştırmaya katılanlar aletleri o kadar yararlı buldular ki birkaç sene içinde adım ölçerler insanların hareket etmek için motive olmasına yardımcı olan çok popüler bir alet oldu.

Çoğu hareketsiz insan günde yaklaşık 3.000 adım atıyor, diyor Basserr ve “10,000 yapabilmek için ortak çaba sarf etmeleri gerekiyor.” Bu adımlar normal egzersiz programlarında ya da mesela basamakları çıkmak, ayak işi yapmak için yürümek gibi yaşam tarzı aktiviteleriyle olabilir.

2010 GÜNDE 10 BİN ADIMLA SAĞLIKLI YAŞAM
Source:http://www.saglik-sorunlari.net/gunde-10-bin-adimla-saglikli-yasam.html#more-4184

Bu yazı toplamda 1786, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum