cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


2010 SPOR ŞEKİLLERİNE GÖRE NEFES ALIŞ VERİŞLERİ

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
İki dakika güncel haber merkezi


Nefes almak tabii ki çok basit. Ancak yogada güneşe selam hareketinin ortasında veya koşu esnasında soluk alışverişine odaklanırsanız, hem kaslarının oksijenle beslendiğini hem de gücünü ne kadar arttırabileceğini anlayabilirsiniz. Her nefeste daha fazla fayda elde edebilmek için şimdi vereceğimiz önerileri dinleyin.

Her aktivitenin farklı bir nefes alma ritüeli vardır. Fakat genel olarak yapmanız gereken nefesinizi burundan alıp, ağızdan vermektir. Foto haberimizde hangi aktiviteyi yaparken nasıl nefes almanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

AKTİVİTE: Koşu
Uzman: ChiRunning: A Revolutionary Approach to Effortless. Injury-free Running kitabının yazarı Danny Dreyer.

Nasıl? Ağzın kapalı şekilde burnundan hızlı ve derin nefes al. Sonra sanki mum söndürüyormuş gibi dudaklarını büz ve nefes ver. Koşu boyunca bir adımda nefes al, ardından iki adımda ver.

Neden? Dreyer, “Hızlı nefes alıp, yavaş vermek, akciğerlerinin en alttan itibaren dolmasını sağlar. Teknik, nefes aldığında daha çok hava çekmene, verdiğinde de ciğerlerinin tamamen boşaltılmasına yardımcı dur” diyor. Böylece kaslarına daha çok glikojen katılır ve kramp riski azalır.

2010 SPOR ŞEKİLLERİNE GÖRE NEFES ALIŞ VERİŞLERİ
Source:http://www.saglik-sorunlari.net/spor-sekillerine-gore-nefes-alis-verisleri.html#more-4176

Bu yazı toplamda 1361, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum