cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


İnbükü Nasıl Gidilir – Ne Yenir – Nerede Konaklanır

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Türk sanat müziğinin güzel gözlü yıldızı Emel Sayının burada denize girmesi nedeniyle halk arasında Emel Sayın koyu olarak ta bilinen İnbükü, ekonomik tatil yeri arayanlar için ender bulunan özelliklere sahip, yeşil ile mavinin beraberliği ve koyların manzarasıyla tatil severleri büyülüyor…

Çam ve günnük ağaçlarının kokusunu taşıyan tertemiz hava, kirliliğe rastlanmayan berrak deniz kıyısında ekonomik tatil yapmaya ne dersiniz? Reşadiye yarımadasında yer alan, Marmaris’e 28 km uzaklıktaki İnbükü orman içi Dinlenme Yeri, tam bu isteklere cevap verecek niteliklere sahip. Etrafı tel örgülerle çevrili kamp sahası 40 dönümlük, ağaçlarla kaplı bir arazi, hem orman hem de deniziyle tatil severlere iki farklı lezzete dinlenme olanağı sağlıyor. Kamp sahası içinde günnük, çam meşe, mersin, ağaçlarının gölgesi altında rengarenk zakkumlarla yaz aylarının sıcaklığından bir ölçüde korunarak tatil yaparken hemen önünüzde uzanan berrak deniz, güneş ve sıcaktan bunalanları serinletiyor.

İnbükü Orman İçi Dinlenme Yeri, kenarındaki iki komşu koydan oluşuyor. Kamp alanı gişesi girişinde ikiye ayrılan toprak yoldan sağa ayrılanlar gece konaklama yapılmayan günübirlik kullanım alanına yani “Çökeltme Koyu”na geliyorlar. Bu koyda hizmet veren büfeden konuklar piknik ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılayabiliyorlar. Mağara Koyuna ise araç yolu yok, sadece yürüyerek iniliyor. İnbükü Koyunda, aracınızla çadırınızın yanı başına kadar gelme imkanı bulunuyor.

Mayıs ayında başlayıp Ekim ayı sonuna kadar sezonu, kampçılar daha da uzatıyorlar. Kendilerini evlerindeki kadar rahat hisseden kamp sakinleri arasında 15 yıldır aynı dönemlerde aynı arkadaşlarla karşılaşmanın tatil yamanın sevincini yaşayanlar görülüyor. Kamp alanı içinde duşlar, wc, elektrik, çamaşırhane, bulaşıkhane, yemekhane ve kafeterya, büfe bulunuyor. Su ise dağdan gelen içmeye müsait kaynak suyu.
Ilık denizin kıyı kesimi ilk beş metresi taşlık, sonrasında kum başlıyor ve ancak 20 metre ilerleyenlerin boyuna ulaşıyor.

Kamp eğlenceleri

Kampçıların kendi aralarında düzenledikleri grup eğlenceleri neredeyse her gece yapılıyor. Gitar çalıp şarkılar söyleyen gençler, dans edip geç saatlere kadar hoş vakit geçiriyorlar. Gündüz ise gezi motorları ile çevre koy ve adalara tekne gezileri düzenleniyor. Saat 10.00 da hareket eden gezi severler kumanyalı veya kumanyasız katıldıkları gezilerde, Hisarönü körfezi içinde, Dişlice, Kamelya Adalarına, Orhaniye, Kız kumu, Selimiye, Balıkaşıran, Bencik, Yeşil Deniz, Akvaryum gibi bir çok koya uğrayıp yüzme molası veriyor 18.00 de İnbükü’ne dönüş yapıyorlar.
Gün içinde kiralık sandalla kürek çekenler, hamaklarda yılın yorgunluğunu atanlar olduğu gibi İnbükü’nden düzenlenen balık tutma turlarına katılanlarda oluyor. Sübye, kalamar takılan oltalarla sabah erken kalkanlar dip balıklarını tutuyorlar. İnbükü kamp işletmesinin düzenlediği jeep turları ise bir başka seçenek. Deniz sporlarına meraklı olanlar koy içinde motorsuz sörf, kano, yelken yapabiliyor, jet-ski ve sürat motoru su kayağına koy içinde izin verilmiyor. Av sahasına kapalı olan bölgede yaban domuzu, keçilere, yılkı atlarına, kekliklere, tavşan, tilki, sincaplara,. bukalemun, çekirge, kelebekler ve kelebek avcılarına rastlanıyor. Koyun tepeden nefes kesici güzellikteki manzarası, bitki dokusu içinde yer alan ilginç gövdeli ağaçlar fotoğraf severlere ilginç kompozisyonlar oluşturuyor.

NASIL GİDİLİR?

Özel araç veya otobüs yolculuğu ile önce Marmaris’e gelenler sağa yön gösteren Datça tabelası istikametinde ilerliyorlar. Son yıllarda yapılan yol genişletme çalışmaları sayesinde asfalt yol virajlardan arınmış, rahat bir yolculuk sağlıyor, Yol yapım çalışmaları Datça yakınlarında (Temmuz 2003) devam ediyor ama İnbükü yolcuları bundan etkilenmiyorlar. 28 km lik İnbükü- Marmaris arasında minibüs seferlerini kullanmak isteyenler kamp alanından ana yola kadar tırmanıp Datça’dan gelen seferlere biniyorlar. Dönüşler buçuklu saatlerde Marmaris’ten kalkan minibüslerle yapılıyor. Transfer ücretini ödeyenler kamp aracıyla götürülüyor.

NE YENİR?

İnbükü Kamp Alanı içinde çadır kuranlar genellikle yemeklerini kendileri yapıyorlar. Buna rağmen kampta yemek yenecek veya misafir ağırlayacak bir kır kafeteryası hizmet veriyor. Ağaç masalar dizili gölgeli alanda kahvaltı yapılabiliyor, sabah balıkçıların getirmiş olduğu günlük balıkları, veya çeşitli mezeler, salatalar, kızartmalar, yumurtalı yemekler, ızgaralar, tavalar, içki ve içecekler, dondurmalar yaz mönüsü içinden seçebileceklerinizi oluşturuyor. 1960lı yılların klasikleşmiş rock melodilerini dinleyerek yemek yiyenler TV de seyredebiliyorlar. Marmaris’ten gelen ekmek arabasına bir gün önceden gazete, dergi gibi siparişleri verebiliyorlar. Yörenin balık çeşitleri arasında mercan, karagöz, çipura, kefal, levrek, barbunya, akya, lahos, kalamar, ahtapot, karides bulunuyor.

NEREDE KALINIR?

İnbükü kamp alanı içinde seçeceğiniz alana 4 kişiye kadar çadır kurmanın bir günlük kirası Orman bakanlığı Milli Parklar yönetmeliğine göre düzenleniyor. Dört kişiden sonra her bir kişi için + bir milyon TL, çadırınıza elektrik isterseniz + 2 milyon TL fark ödüyorsunuz. Gaziler, şehit eşi ve çocuğu, sarı basın kartı sahibi gazeteciler, öğrencilere %50 indirim uygulanıyor.
Kiralık çadırlar 30-40 YTL. ile fiyatlanırken, içinde yatak, çarşaf, yastık, pike, masa, sandalye ve buzdolabı bulunuyor. Dayalı döşeli karavan kirası ise 55 YTL. Elektrik + çadır yeri kirası 11.60 YTL, karavan 12.20 YTL gecelik kira bedeli ödeniyor. Bir hafta çadır kiralayanlara gün konaklama imkanı veriliyor.
Kamp alanı günde iki kez ilaçlanıyor, günde altı kez sıhhi temizlik yapılıyor, tekne ile Hisarönü körfezi gezilip arzu edenler balık tutma turlarına katılabiliyor, isteyenler kano deniz bisikleti ve sörf gibi aktivitelere katılabiliyorlar.
Milli Parklar Müdürlüğü ile ortaklaşa biyolajik atık su arıtma sistemi 2005’ten bu yana hizmet verirken doğayı temiz tutuyor, aileler bir aylık bebekleriyle bile gelip rahatça tatil yapabiliyorlar.
Günü birlik girişlerde gazeteciler ücret ödemiyor.
Çadırı olmayanlar için iki kişilik veya 10 kişilik çadır kirası 15 ila 25 milyon TL arası fiyat ödeniyor. Bu ücrete yer kirası ve elektrik dahil. Büyük gruplar için 250 milyon TL fiyatlı özel alanlar tahsis ediliyor. İsteyenler çamaşır makinesi kiralayabiliyor.
Rezervasyon Nuriye+Deniz Bozkurt
YEŞİL=MAVİ
İNBÜKÜ/ÇÖKELTME KOYLARI
Kamp Karavan: (0-252) 436 91 19
(0-544) 878 10 10
(0-544) 544 25 20
Marmaris-Datça yolu 25. km.
Hisarönü – Marmaris / MUĞLA

Bu yazı toplamda 14441, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

Okuyucu Yorumları

  1. EMELL |

    Ya ben nasil kampa gidebilirim bi grupla gitmek istiyorum bunun için nereye gitmem lazim bildiginiz bi yer var mi_?NOT:ama lütfen güvenli olsunn ok :):)

  2. aleyna |

    bular harika ömrümde böyle güzelşey görmemiştim ama bu sayede görmüş oldum

  3. Gezgin |

    Emel hanım Orman bakanlığının birçok kamp alanı var ve buralar güvenlik görevlileri araçılığıyla korunuyor, güvenle gidebilirsiniz.Ayrıca daha rahat bir kamp tatili yapmak istiyorsanız **** u inceleyebilirsiniz.Bikaç eksikliği olmasına karşın güvenli ve uygun fiyatlı bir organizasyon

  4. melek |

    merhaba.biz 4kisilik bir aileyiz ve çadırmız yok. bize burda kalmanın maliyeti simdi 15tl mi oluyor? bilglendreblr msnz simdiden tesekkurler

  5. serdar |

    Selam,gidipmi gördunuz yoksa net uzerındenmı arastırdınız?

  6. kadriye |

    selam 3 kişilik bir aileyiz bizimde çadırımız yok fiyatınızı öğrenebilirmiyiz bilgilendirirseniz çok memenun olurum teşekkürler

  7. kader |

    8 tl elektirik istersen 2 tl fazla vermen gerekir çok güzel bir yer:))))))))

  8. serden |

    merhaba bu yaz bizde eşimle beraber çadır kampı düşünüyoruz. kamp alanınızın dönemsel fiyatlandırılması var mı yoksa sabit fiyat mı, öğrenmek istiyorum. rezervasyon yaptırmak gerekir mi? bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler

CommentYorum